Συλλυπητήρια κομμάτων για τον θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου

Συλλυπητήρια κομμάτων για τον θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου εκφράζουν τα κόμματα.

«Ο Αριστείδης Αλαφούζος αποτέλεσε μια μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, της ναυτιλίας και των μέσων ενημέρωσης. Ξεχώρισε με την εργατικότητα και το όραμα του. Είναι μια μεγάλη απώλεια. Στην οικογένεια και τους οικείους τους εκφράζουμε τα θερμά μας Συλλυπητήρια¬, τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Σε μια εποχή που κλονίζονται τα πάντα, ας μην ξεχάσουμε την συμβολή του Αριστείδη Αλαφούζου στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο. Πολιτικά δεν συμφωνήσαμε ποτέ πλήρως – άλλωστε δεν το θεωρούσε κανείς μας απαραίτητο – αλλά με σεβασμό αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά του. Ιδιαίτερα θα πρέπει να του αναγνωρισθεί ότι πήρε σε κακή κατάσταση μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές εφημερίδες και όχι μόνο τη διέσωσε, αλλά την κράτησε σε υψηλό επίπεδο, την ανανέωσε και δεν την ενέπλεξε σε ιστορίες κρατικών προμηθειών. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του», αναφέρει το Ποτάμι.

Τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου, εκφράζει στους οικείους του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Στη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης αναφέρει: « ο Αριστείδης Αλαφούζος ήταν ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος και άφησε έντονο το στίγμα του, τόσο στην επιχειρηματικότητα, όσο και με την προσφορά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Σαντορίνη, αλλά και στη δημόσια ζωή. Επρόκειτο για μια πολυκύμαντη προσωπικότητα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νεότερη Ελλάδα με δραστηριότητα στον κατασκευαστικό, στον εφοπλιστικό και στον εκδοτικό κλάδο της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή