Εκδήλωση με θέμα «Αντιρατσιστικός Νόμος και Ελευθερία του Λόγου»

Εκδήλωση με θέμα «Αντιρατσιστικός Νόμος και Ελευθερία του Λόγου»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την δίωξη της συγγραφέως Σώτης Τριανταφύλλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 19:00, εκδήλωση με θέμα «Αντιρατσιστικός Νόμος & Ελευθερία του Λόγου» την οποία διοργανώνει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) σε συνεργασία με το ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το kathimerini.gr. 

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τους ομιλητές θα είναι ο αντιρατσιστικός νόμος και κατά πόσον αυτός παραβιάζει την ελευθερία του λόγου αλλά και για τo αν τελικά υπάρχουν όρια στο πόσο ελεύθερα μπορεί ο κάθε πολίτης να εκφράζεται. 

Η κα Σώτη Τριανταφύλλου θα τοποθετηθεί, μέσω Skype. Από τον κ. Δημητρά ζητήσαμε να είναι ομιλητής στην εκδήλωση μας και μας ενημέρωσε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα θα απουσιάζει στο εξωτερικό. Θα τοποθετηθεί μέσω Skype ή θα διαβαστεί η δήλωσή του.

Ομιλητές:

Μαρία Γαβουνέλη

Αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου

Μαρία Γιαννακάκη

Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δημήτρης Δημητράκος

Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γιάννης Ιωαννίδης

Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και πρώην γ.γ διαφάνεας και ανθρώπινων δικαιωμάτων

Συντονιστής

Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος

Πληροφορίες

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 1ος Όροφος, Αθήνα, 10671.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή