Δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορριπτική ήταν για τον φάκελο του Ηρακλή η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΟ. Οπως ανακοινώθηκε, το αρμόδιο όργανο δεν χορήγησε άδεια στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στην ΠΑΕ Ηρακλής λόγω μη εκπλήρωσης: α) των κριτηρίων υποδομής, β) των αθλητικών κριτηρίων, γ) του κριτηρίου αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εργαζομένους, δ) του κριτηρίου αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικούς φορείς και φορολογικές αρχές, και ε) του κριτηρίου αναφορικά με τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας.

Σύμφωνα με απόφαση της Σούπερ Λίγκας που έχει επικυρωθεί από την ΕΠΟ, ομάδα που δεν πάρει αδειοδότηση λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ποδοσφαιριστές ή/και στο Δημόσιο, όπως συμβαίνει εν προκειμένω, υποβιβάζεται στη Φούτμπολ Λιγκ. O Hρακλής έχει δικαίωμα άσκησης έφεσης εντός πέντε ημερών, όμως με βάση τις ελλείψεις του φακέλου του, πολύ δύσκολα θα ανατρέψει την κατάσταση. Εφόσον ο Ηρακλής τελεσίδικα δεν αδειοδοτηθεί, θα τοποθετηθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα υποβιβαστεί. Τη θέση του στην κατηγορία θα πάρει ο Λεβαδειακός, ο οποίος παρότι βαθμολογικά υποβιβάζεται, αδειοδοτήθηκε και ελπίζει να πάρει τη θέση του «Γηραιού». Η δεύτερη ομάδα που δεν αδειοδοτήθηκε είναι η Βέροια, η οποία όμως έχει υποβιβαστεί βαθμολογικά στη Φούτμπολ Λιγκ. H Βέροια δεν εκπλήρωσε το κριτήριο αναφορικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εργαζομένους και παραβίασε το άρθρο 14 παρ. 6. του κανονισμού αδειοδότησης καταθέτοντας ανακριβή στοιχεία. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι αρμόδιο όργανο χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στις ΠΑΕ: ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Αθλητική Ενωση Λάρισας, Κασσιόπη, Ξάνθη, Πλατανιάς, Λεβαδειακός, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Πανιώνιος ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή