Δίωξη Ολυμπιακού για Πλατανιά

Δίωξη Ολυμπιακού για Πλατανιά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Ολυμπιακού άσκησε ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, Κ. Σιμιτζόγλου, με βάση το άρθρο 29 του πειθαρχικού κώδικα. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί λόγω της προκαταρκτικής έρευνας που διενήργησε η εισαγγελία Πειραιά για όσα φέρονται να συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα πρωταθλήματος Ολυμπιακός – Πλατανιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συνολικά 30 καταθέσεις ποδοσφαιριστών και μελών της αποστολής του Πλατανιά, οι τρεις ή τέσσερις ανήκουν σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα βιαιοπραγίας στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» στο διάστημα του ημιχρόνου και ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της ομάδας της Κρήτης. Επίσης, υπάρχουν έξι ή επτά καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων των συμβάντων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είδαν τις βιαιοπραγίες.

Τέλος, περιλαμβάνονται ακόμα 20 καταθέσεις στις οποίες κάποιοι ισχυρίζονται ότι άκουσαν, κάποιοι ότι πληροφορήθηκαν αλλά κανείς ότι είδε. Το συγκεκριμένο άρθρο, με το οποίο διώκεται ο Ολυμπιακός, προβλέπει ότι επιβάλλονται ποινές σε «οποιονδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές: α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης έξι βαθμών και δ) υποβιβασμός ομάδας». Τυχόν ποινή που θα επιβληθεί θα μεταφερθεί στο επόμενο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή