Γ. Στουρνάρας: Λιγότερα περιθώρια πλέον για λαϊκισμό

Γ. Στουρνάρας: Λιγότερα περιθώρια πλέον για λαϊκισμό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη οικειοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της κυβέρνησης υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Politico. Ο κεντρικός τραπεζίτης επισήμανε πάντως ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης έχει αλλάξει πολύ από τον Ιούλιο του 2015 και εξέφρασε σχετική αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει σε διατηρήσιμη ανάπτυξη. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου για την Ελλάδα και δεν είναι το τέλος της πορείας. Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά».

Επίσης, τόνισε πως το QE «δεν αποτελεί πανάκεια», παρότι θα αποτελούσε σφραγίδα εμπιστοσύνης και θα διευκόλυνε την έξοδο της χώρας στις αγορές.

«Τώρα υπάρχουν λιγότερα περιθώρια για λαϊκισμό», σημείωσε, εξάλλου, ο κεντρικός τραπεζίτης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των κομμάτων ψήφισε τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα», είπε ακόμη ο κ. Στουρνάρας, «έκανε όλα όσα ζήτησαν οι εταίροι της. Τον λόγο έχουν τώρα οι δανειστές. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης και σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει διάθεση ούτε από την Ελλάδα ούτε από τους εταίρους της. Η Ελλάδα, είπε, πρέπει να επιστρέψει στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή