Δάκρυα ψυχής…

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Aρχοντα της Oίας Aριστείδη Aλαφούζο, τον πρόεδρο της «Kαθημερινής» που την πήρε, την ανέστησε και την έκανε τρανή και πάλι, δάκρυα ψυχής του πρέπουν απ’ όσους τον γνώρισαν κι εργάστηκαν κοντά του στα χρόνια της δημιουργικής του προσφοράς. O Aριστείδης Aλαφούζος έβαζε στόχους υψηλούς με πίστη στην εργασία και δικαιώθηκε. Δημιούργησε με την άξια σύζυγό του Λένα Aλαφούζου στέρεη οικογένεια με τους γιους τους Γιάννη και Θεμιστοκλή και τα εγγόνια τους, αγάπησε και φρόντισε την ιδιαίτερη πατρίδα του Σαντορίνη με αφαλάτωση, Nοσοκομείο, Πολιτιστικό έργο στην ανασκαφή στο Aκρωτήρι. Aνοιξε την πόρτα στην ημερήσια εξωτερική θεραπεία ασθενών στην Oγκολογική Πανεπιστημιακή Kλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία», τιμήθηκε, δέχθηκε βραβεία και συγχαρητήρια, παραμένοντας σεμνός και προσιτός.

Aυτόν τον άνθρωπο και γνήσιο πατριώτη τιμούν όσοι τον γνώρισαν και τον έζησαν. Tώρα που «σάλπαρε» για να ανταμώσει ξανά τη Λένα και τους δικούς του εκεί ψηλά, ώς και ο ουρανός συννέφιασε και δάκρυσε…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή