Τσακαλώτος: Δεν παραιτούμαι γιατί άλλαξαν τα δεδομένα

Τσακαλώτος: Δεν παραιτούμαι γιατί άλλαξαν τα δεδομένα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στο διαρκές ερώτημα της αντιπολίτευσης, γιατί δεν παραιτείται από υπουργός Οικονομικών εξαιτίας της μείωσης του αφορολογήτου σε επίπεδα κάτω από εκείνα που ο ίδιος είχε προσδιορίσει παλαιότερα ως το όριο για την παραμονή του στην κυβέρνηση, έδωσε τελικώς από τη Βουλή ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος: επικαλέστηκε αλλαγή δεδομένων σε σχέση με όσα επικρατούσαν προ ενός έτους, τον καιρό της επίμαχης δήλωσής του, αναφερόμενος ειδικότερα στην επιτυχία των «αντιμέτρων».

Με πρώτους τους κ. Ανδρ. Λοβέρδο και Μ. Βορίδη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Νέα Δημοκρατία έθεταν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συμφωνία για μεγάλη μείωση του αφορολογήτου το θέμα της «συνέπειας» του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου έναντι της συγκεκριμένης προσωπικής του δέσμευσης. Οι δύο προαναφερθέντες βουλευτές αναφέρθηκαν εκ νέου στο θέμα, εντός του Κοινοβουλίου ξανά αλλά παρόντος αυτήν τη φορά του κ. Τσακαλώτου, στη συνεδρίαση των επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Τον Μάιο του 2016 είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε τους θεσμούς που ήθελαν να πάρουμε μέτρα κοφτά. Μέσα σε αυτά ήταν το αφορολόγητο κι εμείς δώσαμε μια μεγάλη μάχη να μη μειωθεί το αφορολόγητο και το καταφέραμε», είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος, για να προσθέσει: «Το ΔΝΤ ήθελε να επιβάλει τη μείωση του αφορολογήτου κι εμείς παλέψαμε να υπάρχουν αντίμετρα. Το 2017 ήθελαν μέτρα για το αφορολόγητο και φέραμε αντίμετρα. Αυτή είναι η διαφορά».

Της δήλωσης αυτής είχε προηγηθεί ένταση: η αρχή είχε γίνει με το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών στην «υπενθύμιση» εκ μέρους του κ. Βορίδη της παραμέτρου της «παραίτησης»: «Κύριε Βορίδη, δεν περίμενα από εσάς να πέσετε στο επίπεδο του κ. Λοβέρδου», είπε ο κ. Τσακαλώτος. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αντέδρασε – και το έπραξε με τρόπο οξύ: «Παντελονάκια δεν φοράτε; Είχατε πει ότι θα παραιτηθείτε. Δεν έχετε τσίπα πάνω σας» είπε, πυροδοτώντας αντιδράσεις από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή