Δημιουργείται τριμερής επιτροπή για τον ΟΑΣΘ

Δημιουργείται τριμερής επιτροπή για τον ΟΑΣΘ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο φαίνεται ότι έχουν αποδυθεί και οι δύο πλευρές, με τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ να συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα της διοίκησης του Οργανισμού να κηρυχθεί άκυρη, ως καταχρηστική, η κίνηση των εργαζομένων.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών την Τρίτη, υπουργείο και ΟΑΣΘ φαίνεται ότι οδηγήθηκαν στην απόφαση για συγκρότηση τριμερούς επιτροπής. Η επιτροπή, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών και της διοίκησης του ΟΑΣΘ, θα καταλήξει στη σύνταξη και έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίσει το θέμα απόδοσης ΦΠΑ «αφού ο οργανισμός εξακολουθεί να λαμβάνει με 13% και να αποδίδει με 24%», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρ. Στεφανίδης.

Για θετική έκβαση της συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη έκανε λόγο και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημ. Τσερμενίδης, ο οποίος τόνισε ότι «μπορεί το θέμα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης να μη λύνεται σε μία σύσκεψη, ωστόσο έγινε ένας γόνιμος διάλογος, τέθηκαν οι βάσεις και από την επόμενη εβδομάδα συμφωνήσαμε να καθίσουμε και πάλι στο τραπέζι να συζητήσουμε περαιτέρω».

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διεκδικούν μέσω της επίσχεσης εργασίας δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και μέρος του δώρου του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως πηγές του υπουργείου Υποδομών επισημαίνουν ότι προωθείται σχέδιο επανακρατικοποίησης του ΟΑΣΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή