Φραγκιαδάκης: Αισιόδοξος για επιστροφή στην ανάπτυξη

Φραγκιαδάκης: Αισιόδοξος για επιστροφή στην ανάπτυξη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του για την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Μιλώντας από την Κρήτη, όπου η διοίκηση της ΕΤΕ πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Φραγκιαδάκης δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία μόλις αρχίζει να αποκτά έναν καλύτερο βηματισμό. «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας και αξιοπιστίας για την ελληνική οικονομία, έπειτα από πολύ καιρό. Η σταθερότητα και η αξιοπιστία αποτελούν προϋποθέσεις για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη και υπό αυτή την έννοια είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Το 2017 μπορεί πράγματι να αποδειχθεί ένα έτος-καμπή για την ελληνική οικονομία. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας της οικονομίας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, για να μπορέσει η οικονομία να μπει σε σταθερά επαναλαμβανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και θα στηρίζει πάντα τις επιχειρήσεις, μπροστά στις νέες προκλήσεις, στις νέες ευκαιρίες. Ολοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά και στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα. Αλλά, υπάρχουν θετικά μηνύματα και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά, να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Η σημαντική αύξηση του τουρισμού, για παράδειγμα, θα δημιουργήσει υψηλότερη ρευστότητα στην οικονομία τους επόμενους μήνες. Το στοίχημα είναι αυτή η ρευστότητα να επαναδιοχετευθεί στην οικονομία, να μετουσιωθεί σε νέα δραστηριότητα. Ετσι, θα οδηγηθούμε σε αύξηση του εισοδήματος, όπως έτσι, επίσης, θα δημιουργηθούν συνθήκες ευνοϊκότερες για τις τράπεζες, για τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, μαζί με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Δημόπουλο και τους αρμόδιους γενικούς διευθυντές, θα έχουν σειρά συναντήσεων και επαφών με επιχειρηματίες της Κρήτης. Η Εθνική δίνει άμεση προτεραιότητα στην Κρήτη, με δεδομένο ότι αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους και πιο παραγωγικούς αρμούς της ελληνικής οικονομίας, από τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα μέχρι την τεχνολογία. Η επίσκεψη εντάσσεται στην πρωτοβουλία εξόρμησης της διοίκησης της ΕΤΕ στην περιφέρεια για την ενίσχυση των επαφών της με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή