4 μήνες πίσω η επένδυση στο Ελληνικό

4 μήνες πίσω η επένδυση στο Ελληνικό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τουλάχιστον τέσσερις μήνες επιπλέον καθυστερήσεων μεταφράζεται η πρόσφατη απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά να χαρακτηρίσει έκταση 37 στρεμμάτων εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δασική. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη της διοίκησης της Lamda Development στην πρόσφατη παρουσίαση της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, πλέον, το ΤΑΙΠΕΔ και η «Ελληνικόν Α.Ε.», δηλαδή φορείς του Δημοσίου, θα κληθούν να καταθέσουν ένσταση κατά της απόφασης του δασάρχη και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για να θωρακίσουν την επένδυση, με βάση τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να απαιτήσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες, κάτι που σημαίνει ότι περαιτέρω εξελίξεις δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από το φθινόπωρο και ενώ ήδη από το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας (Νοέμβριος του 2016) μεταξύ της πολιτείας και του σχήματος των επενδυτών υπό τη Lamda Development, φέτος τον Ιούνιο θα πραγματοποιούνταν το οικονομικό κλείσιμο της ιδιωτικοποίησης. Πλέον, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να συμβεί πριν από τα τέλη του 2017.

Πέραν του Ελληνικού, η διοίκηση της Lamda Development ανέφερε στους επενδυτές ότι η νεοσύστατη Lamda Malls θα αναλάβει την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall, με τις σχετικές αδειοδοτήσεις να αναμένονται σύντομα. Η συμφωνία που έχει συναφθεί με τη Varde Partners, η οποία προβλέπεται να αποκτήσει ποσοστό 31,7% στη Lamda Malls (όπου έχουν ήδη μεταβιβαστεί το Golden Hall, αλλά και το Mediterranean Cosmos), αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή