Βραζιλία: Το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό του Τέμερ

Βραζιλία: Το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό του Τέμερ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ότι αποχωρεί από τον συνασπισμό του προέδρου Μισέλ Τέμερ, σημειώνοντας την απαρχή μιας αναμενόμενης εξόδου συμμάχων του μετά από καταγγελίες ότι ο Τέμερ εμπόδισε τη λειτουργία της δικαιοσύνης στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της χώρας.

Το κόμμα ανακοίνωσε σε δήλωσή του ότι ο υπουργός Πολιτισμού Ρομπέρτο Φρέιρε είχε ήδη παραιτηθεί, αλλά ότι το έτερο μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Άμυνας Ραούλ Γιούνγκμαν, θα παραμείνει για λόγους εξασφάλισης της άμυνας και ασφάλειας της χώρας κατά τη διάρκεια της κρίσης και αβεβαιότητας.

Χθες ο Τέμερ απέρριψε τις εκκλήσεις να παραιτηθεί, αψηφώντας τις καταγγελίες πως συζητούσε τη δωροδοκία ενός πιθανού μάρτυρα στο σκάνδαλο διαφθοράς, προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή του.

Σε ένα βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών ο Τέμερ εμφανίζεται να λέει πως δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα και ότι η προεδρία του έχει σαν στόχο να βγάλει από το τέλμα την οικονομία της χώρας. Παράλληλα, καλωσόρισε την έρευνα ώστε, όπως είπε να αποδείξει την αθωότητά του. «Δεν εξαγόρασα τη σιωπή κανενός, δεν θα παραιτηθώ» είπε χαρακτηριστικά.

Οι νέες αποκαλύψεις εγείρουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που η κυβέρνησή του προωθεί στο Κογκρέσο, ενώ προκάλεσαν πανικό στο χρηματιστήριο (-10%) και ώθησαν σε μεγάλη πτώση τη συναλλαγματική ισοτιμία του βραζιλιάνικου νομίσματος (-5,46%) έναντι του δολαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή