Με Καλάθη και Ρίβερς απέφυγε το «πατατράκ» ο ΠΑΟ

Με Καλάθη και Ρίβερς απέφυγε το «πατατράκ» ο ΠΑΟ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… επανεμφάνιση του Νικ Καλάθη από τον πρώτο στον τρίτο ημιτελικό και η επιθετική έξαρση του Κέι Σι Ρίβερς, δεν «έκρυψαν» τις γνώριμες αδυναμίες του Παναθηναϊκού Superfoods, αλλά η απόδοση των δύο παικτών εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη του «Tριφυλλιού» (ελλείψει του Τζέιμς) κόντρα στην ΑΕΚ (81-72) και συνάμα το πλεονέκτημα έδρας, σε περίπτωση διεξαγωγής πέμπτου αγώνα.

Η Ενωση πίστεψε περισσότερο και από τον δεύτερο ημιτελικό που είχε επικρατήσει των «πρασίνων» ότι μπορούσε να φτάσει σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και ανατροπή του πλεονεκτήματος έδρας, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Καλάθης ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο και ρεκόρ πόντων (26) την εμφάνισή του που ήταν εφάμιλλη με αυτή του πρώτου ημιτελικού. Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του Παππά με τον Καλάθη, έδωσε λύσεις στον Παναθηναϊκό που είχε εμφανές άγχος και πιστοποιήθηκε από τις 15 άστοχες βολές (14/29), ενώ η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου παραμένει αποστασιοποιημένη, μετά τον αποκλεισμό από το ευρωπαϊκό φάιναλ 4 και τα όσα ακολούθησαν μεταξύ διοίκησης και ομάδας.

Η ΑΕΚ προέβαλε αξιώσεις νίκης στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 8 πόντους (44-52 στο 28΄). Η τελευταία αντίδραση των τυπικά φιλοξενούμενων ήρθε από το καλάθι του Ούκιτς και τη μείωση του σκορ σε 66-64 (37΄), αλλά το 3ο τρίποντο του Καλάθη έσβησε περαιτέρω «κιτρινόμαυρες» απειλές.

Ο τέταρτος ημιτελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα και η γηπεδούχος ΑΕΚ επιβάλλεται να νικήσει για να ισοφαρίσει τον Παναθηναϊκό (2-2) και να υπάρξει πέμπτος ημιτελικός.

ΠΑΟ: Φελντέιν 5 (1), Χαραλαμπόπουλος 1, Μπουρούσης 8, Σίνγκλετον 8, Καλάθης 26 (3), Ρίβερς 19 (2), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 11 (1), Γκιστ 3, Γκάμπριελ.

ΑΕΚ: Ούκιτς 14 (2), Λαρεντζάκης 3 (1), Νιούλεϊ 3 (1), Μαυροειδής 13 , Μαυροκεφαλίδης 13 (3), Μακ Γκραθ 3 (1), Ελόνου 5, Βασιλειάδης, Μιλόσεβιτς 5 (1), Ντίξον 6, Σάκοτα 7 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή