Νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ εξελέγη ο κ. Γιάννης Ρέτσος

Νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ εξελέγη ο κ. Γιάννης Ρέτσος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εξελέγη χθες ο κ. Γιάννης Ρέτσος. Μέχρι πρότινος ήταν αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, ενώ από τον Απρίλιο του 2011 έως και σήμερα διατελεί πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Την περίοδο 2009-2012 διετέλεσε πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών. Επίσης, είναι διευθύνων σύμβουλος και εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας Electra Hotels and Resorts που ελέγχει 5 ξενοδοχεία. Στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΤΕ εξελέγησαν αντιπρόεδροι οι κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Παναγιώτης Τοκούζης και Λύσανδρος Τσιλίδης, αντιπρόεδρος Οικονομικών ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, γ.γ. ο κ. Γιώργος Βερνίκος, αναπληρωτής γ.γ. ο κ. Καλλίνικος Καλλίνικος και μέλη οι κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Λάκης Βενετόπουλος, Σπύρος Γαλιατσάτος, Μανώλης Γιαννούλης, Μαρία Θεοφανοπούλου, Φώτης Κοκοτός, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Χλόη Λασκαρίδη, Μιχάλης Μαυρόπουλος, Γιάννης Παράσχης, Μιχάλης Σακέλλης, Αγάπη Σμπώκου, Ανδρέας Στυλιανόπουλος και Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου.

Ο κ. Ρέτσος που είχε εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος μέσω της «Κ» προανήγγειλε την ίδρυση γραφείου του ΣΕΤΕ στις Βρυξέλλες. Αναφερόμενος στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων είπε ότι «ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει την ευκαιρία να σώσει την επιχείρησή του». Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο οι επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού τους κινδυνεύουν να βρεθούν σε φάση εκκαθάρισης από τους αγοραστές των προβληματικών τους δανείων. Γι’ αυτό τόνισε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στις τράπεζες μέσω και της δημιουργίας ενός λειτουργικού κανονιστικού πλαισίου να αναδιαρθρώσουν τα δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε έναν βιώσιμο τομέα της οικονομίας με πιθανή είσοδο νέων κεφαλαίων ή στρατηγικών επενδυτών ώστε να εξυγιανθούν και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας υπογράμμισε ότι η τράπεζα προχώρησε πρόσφατα στην πώληση ενός ξενοδοχείου στη Ρόδο, ενώ άμεσα ξεκινάει διαδικασίες για την πώληση και άλλων μονάδων σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα, Ηπειρο κ.α. O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στη Γ.Σ. του ΣΕΤΕ ανέφερε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την κατάρτιση νέου χωροταξικού. Για το ζήτημα της φορολογίας είπε ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν είναι επιλογή της σημερινής κυβέρνησης. Η υπ. Τουρισμού Ελενα Κουντουρά ανέφερε για φέτος ότι ο τουρισμός θα καταγράψει νέο ρεκόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή