Το King David προετοιμάζεται για τον Τραμπ

Το King David προετοιμάζεται για τον Τραμπ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Το ξενοδοχείο King David έχει στο παρελθόν φιλοξενήσει αυτοκράτορες, βασιλείς, πρωθυπουργούς, αλλά και αστέρες του κινηματογράφου, κατά την 85χρονη ιστορία του και τη Δευτέρα αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμη όνομα στον κατάλογο των επιφανών επισκεπτών του, αυτό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Κατασκευασμένο στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, με καταπληκτική πραγματικά θέα στην παλιά πόλη, οι ταράτσες του βλέπουν στους όμορφους κήπους, στην πισίνα και στο γήπεδο του τένις. Το King David είναι συνώνυμο της κομψότητας στην πόλη, με τα καταπληκτικά σαλόνια του, τα περίτεχνα μπαρ και τις καλυμμένες με κάτοπτρα αίθουσες που θυμίζουν το 1930.

Σε όποιο δωμάτιο και αν καταλύσουν ο Τραμπ και η γυναίκα του Μελάνια, είναι βέβαιο ότι θα τους θυμίζει το αριστοκρατικό σπίτι τους στη Νέα Υόρκη. Ο Σέλντον Ριτζ, διευθυντής του ξενοδοχείου, υποσχέθηκε στο πρώτο ζευγάρι των ΗΠΑ ότι θα απολαύσουν κάθε άνεση κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, ενώ ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν καθόλου για την ασφάλεια. Ο διάσημος σεφ του ξενοδοχείου δεσμεύτηκε ότι θα προετοιμάσει για τους υψηλούς καλεσμένους οποιοδήποτε πιάτο ποθούν, όπως και τον «κορμό κιμά» που αγαπά ο Τραμπ, αν και ανάμεσα στο μενού μπορεί κανείς να δει βοδινό, εσκαλόπ, αλλά και τερίν από συκώτι χήνας, όπως εξάλλου και φιλέτο με σάλτσα από μανιτάρια πορτσίνι.

Το King David ανοικοδομήθηκε το 1930 από τον Εζρα Μασέρι, έναν εύπορο Αιγύπτιο Εβραίο τραπεζίτη ο οποίος επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα σύμβολο πολυτελείας στην Παλαιστίνη. Εχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως ο Χαϊλέ Σελασιέ, ο βασιλέας Γεώργιος Β΄ της Ελλάδας, ο βασιλέας Αλφόνσο ΙΓ΄ της Ισπανίας, ο Βρετανός βασιλεύς Γεώργιος Ε΄, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο βασιλιάς Χουσεΐν. Τα τελευταία χρόνια φιλοξένησε έξι Αμερικανούς προέδρους, μεταξύ των οποίων ο Ρίτσαρντ Νίξον, πέντε Βρετανούς πρωθυπουργούς, ανάμεσά τους ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και ηθοποιούς όπως ο Ρίτσαρντ Γκιρ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Μαντόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή