Σάλλας: Η χώρα πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης

Σάλλας: Η χώρα πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της εγχώριας οικονομίας υπογράμμισε από την Κρήτη ο πρόεδρος της Lyktos Group Μιχάλης Σάλλας. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έγκριση από τις εποπτικές αρχές της συμμετοχής της Lyktos στην Παγκρήτια τράπεζα ως στρατηγικού επενδυτή, ο κ. Σάλλας υπογράμμισε: «Ανήκω σ’ εκείνους που πραγματικά πιστεύουν στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα όρια της οποίας δοκιμάστηκαν σκληρά. Οι τελευταίες εξελίξεις, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οδηγούν την ελληνική οικονομία σε φάση σταθεροποίησης.

Eίναι πολλοί οι τομείς που παρουσιάζουν τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, από την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση τροφίμων ώς την ενέργεια (ανανεώσιμες πηγές, πετρέλαιο, φυσικό αέριο), τις εξαγωγές, την καινοτομία και τον τουρισμό. Πρωτοπόρα επενδυτικά εργαλεία μπορούν να δώσουν προοπτική υψηλών αποδόσεων στις παραπάνω διακεκριμένες δράσεις. Αυτή είναι η στιγμή που η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης υπό την προϋπόθεση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά κυρίως με την αποκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας, εγχώριας και διεθνούς». Σε ό,τι αφορά την επένδυση στην Παγκρήτια τόνισε ότι αποτελεί ένα αναπτυξιακό στοίχημα «που θα το κερδίσουμε αποδεικνύοντας πως η ελληνική οικονομία και ασφαλώς η οικονομία της Κρήτης έχουν προοπτικές και δυναμική ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να μετεξελίξουμε την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίξει ενεργά την τοπική επιχειρηματικότητα και την οικονομία».

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια και τους στόχους της επόμενης ημέρας ο κ. Σάλλας μαζί με τον πρόεδρο της Παγκρήτιας κ. Νίκο Μυρτάκη υπογράμμισε ότι θα ξεκινήσει άμεσα μία σειρά ενεργειών που θα ενισχύσουν την τράπεζα και θα την οδηγήσουν σε αύξηση της κερδοφορίας. Αναλυτικότερα αναφέρθηκαν:

• Στην περαιτέρω βελτίωση των εποπτικών δεικτών με ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, όπως συμβουλευτική τραπεζική στους βασικούς τομείς της κρητικής οικονομίας και νέα καταθετικά προϊόντα.

• Στη διεύρυνση καταθετικής βάσης με προσέλκυση νέων πελατών, μείωση του καταθετικού κόστους και μηδενισμό των χρηματοδοτικών αναγκών της τράπεζας από τον ELA.

• Στην αναβάθμιση της μηχανογράφησης.

• Στη δημιουργία Treasury για την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας (π.χ. εξαγωγές – τουρισμός) μέσω εξειδικευμένων προϊόντων.

• Στην αναδιοργάνωση και ενίσχυση της στελέχωσης της τράπεζας, ιδιαίτερα στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά τα πρότυπα των συστημικών τραπεζών.

• Στην αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του Τομέα Χορηγήσεων.

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση των δομών εταιρικής διακυβέρνησης, εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης της τράπεζας θα αποτελέσουν άμεσες προτεραιότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή