Κρίσιμες ώρες για τον Παναθηναϊκό

Κρίσιμες ώρες για τον Παναθηναϊκό

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθενται οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, με το σενάριο της αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου να είναι πλέον πολύ πιθανό μετά τα όσα τραγελαφικά συνεχίζουν να συμβαίνουν εδώ και χρόνια στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι το σκηνικό του παραλόγου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Η πρώτη αντίδραση του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού το βράδυ της Τετάρτης ήταν να γνωστοποιήσει, μέσω των δηλώσεων του Χρήστου Παναγόπουλου, την απογοήτευσή του για τις τελευταίες εξελίξεις και να προαναγγείλει, εμμέσως πλην σαφώς, την απόφασή του να παραδώσει τη σκυτάλη. Η σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. για το απόγευμα της Πέμπτης ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τελικά η σύσκεψη αυτή αναβλήθηκε για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, λόγω της έντονης ψυχολογικής φόρτισης του κ. Αλαφούζου σε μια πολύ ιδιαίτερη και οδυνηρή στιγμή για τον ίδιο και την οικογένειά του, μετά την απώλεια του πατέρα του, Αριστείδη. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε χθες ενώ σήμερα θα γίνει η κηδεία του στη Σαντορίνη και ήταν ανθρωπίνως αδύνατο για τον Γιάννη Αλαφούζο να μπορέσει να διαχειριστεί, μέσα σ’ αυτό το πένθιμο κλίμα, τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό με καθαρό μυαλό.

Η αναβολή των όποιων εξελίξεων δίνει μεν τη δυνατότητα στον κ. Αλαφούζο να ζυγίσει πιο ήρεμα τις αποφάσεις του και να σταθμίσει τις επόμενες κινήσεις του, αλλά με τα τωρινά δεδομένα, το ποτάμι μοιάζει να μην έχει επιστροφή. Η απογοήτευσή του είναι έκδηλη γιατί θεωρεί ότι ενώ έδωσε με μεγάλο κόστος σε προσωπικό, οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο έναν άνισο αγώνα για να αλλάξει η κατάσταση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, διαπιστώνει ότι αντί για την ισονομία, παραμένει ίδιο το σκηνικό και άλλαξαν μόνο οι πρωταγωνιστές πίσω από τα παρασκήνια. Θεωρεί ότι δεν μπορεί κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες να προσφέρει κάτι περισσότερο, και επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από το προσκήνιο, έχοντας πρώτα βρει τον τρόπο να εξασφαλίσει μια ομαλή διαδοχή στην ηγεσία του Παναθηναϊκού. Το πώς μπορεί να γίνει αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες, έπειτα από τις επαφές που θα έχει με στενούς συνεργάτες του, σταθμίζοντας τις όποιες επιλογές υπάρχουν.

Μετά τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο και το βαρύ κατηγορητήριο, η θέση του Παναθηναϊκού είναι πλέον πολύ δύσκολη. Οι επαπειλούμενες ποινές είναι πολύ βαριές για να τις αντέξει σε κάθε επίπεδο, αγωνιστικό και οικονομικό, η ομάδα, γι’ αυτό και θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα της απόφασης οριστικής διακοπής του αγώνα. Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ μελέτησε τα δεδομένα και εκτίμησε ότι πρέπει να κατατεθεί ένσταση, με άξονα τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Κομίνη, αλλά και τις ιατρικές γνωματεύσεις σχετικά με τον τραυματισμό του Ιβιτς. Παράλληλα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εντοπιστεί ο «φίλαθλος» που εκτόξευσε το κουτάκι μπίρας στον προπονητή του ΠΑΟΚ, με χρήση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν στον ίδιο χώρο και πιθανώς να αντιλήφθηκαν κάτι. Αν και δεν προέκυψε μέχρι χθες κάτι συγκεκριμένο, υπάρχει αισιοδοξία ότι η έρευνα θα καρποφορήσει.

• Μικρή ανάσα πήρε ο Ουζουνίδης μετά την επιστροφή του Λουντ στις προπονήσεις, αλλά τα προβλήματα παραμένουν τεράστια ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, από το οποίο θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Μπεργκ, Κουλιμπαλί, Οδ. Βλαχοδήμος, σίγουρα ο τραυματίας Βιγιαφάνιες και πιθανώς (έκανε θεραπεία χθες) ο Κουρμπέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή