Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης κατά του ιδιοκτήτη και μελών της εφημερίδας «Soczu»

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης κατά του ιδιοκτήτη και μελών της εφημερίδας «Soczu»

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης κατά του ιδιοκτήτη και άλλων μελών της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Sozcu», μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, μέσα σ' ένα κλίμα εντατικοποίησης της καταστολής που έχει στόχο τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μπουράκ Ακμπάι και άλλα τρία πρόσωπα που εργάζονται για την Sozcu, μεταξύ των οποίων η Μεντιχά Ολγκούν που είναι υπεύθυνη για τον ιστότοπο της εφημερίδας, κατηγορούνται ότι έχουν σχέσεις με το κίνημα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Πριν από μία εβδομάδα, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν με αντίστοιχες κατηγορίες τον διευθυντή της ηλεκτρονικής έκδοσης της καθημερινής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Cumhuriyet», της οποίας περίπου είκοσι συνεργάτες έχουν τεθεί υπό κράτηση τους τελευταίους μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή