Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας μου είπε «να φοβάμαι ένα νέο Γουδή»

Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας μου είπε «να φοβάμαι ένα νέο Γουδή»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους φόβους του Αλ. Τσίπρα για ένα νέο Γουδή το καλοκαίρι του 2015 αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας μάλιστα πως έχει να του μιλήσει από τότε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 μου είπε ότι έπρεπε να φοβάμαι ένα νέο Γουδή», αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο VICE Greece.

Εξηγεί ακόμα ότι αναμένει να γίνει Ειδικό Δικαστήριο ώστε να καταθέσει τα στοιχεία του καθώς, όπως ο ίδιος ερμηνεύει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, όσα του είπε ήταν «μια μορφή απειλής, μια μορφή προτροπής να φοβηθώ για να συμπαραταχθώ στην απόφαση να συνθηκολογήσει.»

Ακόμα, παραδέχεται πως είχε αποτρέψει τον Αλ. Τσίπρα από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εφόσον είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση, και του είχε προτείνει να βγάλει έναν λόγο, το οποίο μάλιστα του είχε ετοιμάσει, με τον πρωθυπουργό να αρνείται να προχωρήσει δημόσια σε μια τέτοια παραδοχή.

«Αν τον συναντούσα τώρα, έχω πραγματικά απορία τι θα είχε να μου πει. Θα πάρω την απορία, γιατί δεν αποφάσισε να τηρήσει το «όχι», στον τάφο μου», ανέφερε χαρακτηριστικά,

Αναφορικά με την τύχη του κόμματος, προέβλεψε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την εκλογική τύχη του ΠΑΣΟΚ»,  σχολιάζοντας πως ανήκει στην τρόικα εσωτερικού.

Μίλησε ακόμα για απειλές που δεχόταν από το 2011, γεγονός που τον οδήγησε στο να μετακομίσει στην Αμερική.

«Τo 2011, ένα βράδυ Σαββάτου, είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα με το οποίο μου ζητούσαν να μην γράφω για συγκεκριμένες τράπεζες, αν δεν ήθελα να πάθει κάτι κακό ο γιος της συζύγου μου. Δεν το κατήγγειλα. Θεωρώ δειλούς όσους κάνουν τέτοιες απειλές. Το συζήτησα με την σύζυγο μου και μετά από λίγες μέρες δρομολογήσαμε την μετακόμιση μας στην Αμερική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή