Πρόσωπα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τίτλο του πιο επιτυχημένου Βρετανού καλλιτέχνη της χρονιάς για το 2016 απέσπασε… μετά θάνατον ο Ντέιβιντ Μπόουι (φωτ.), οι δίσκοι του οποίου πούλησαν περισσότερα αντίτυπα από ό,τι τα άλμπουμ της Αντέλ ή του Καναδού μουσικού Ντρέικ. Πάνω από 1,6 εκατ. θαυμαστές του Μπόουι έσπευσαν να αγοράσουν το τελευταίο άλμπουμ του, με τίτλο «Βlackstar», ή παλαιότερες δουλειές του, μετά τον θάνατό του τον Ιανουάριο του 2016. Ο Βρετανός μουσικός είχε ήδη κερδίσει τον τίτλο του δεύτερου πιο εμπορικού καλλιτέχνη στον κόσμο για το 2016, αμέσως μετά τον Ντρέικ.

(…) Πενήντα  χρόνια προσφοράς δεν είναι ευκαταφρόνητη παρακαταθήκη, πόσο μάλλον όταν μιλάει κανείς για τον Πλάθιντο Ντομίνγκο. Η σχέση του με την Οπερα της Βιέννης μετράει μισόν αιώνα ακριβώς και η επέτειος αυτή στάθηκε μοναδική αφορμή για να οργανωθεί μια μεγάλη έκθεση με τον εντυπωσιακό τίτλο «Tenorissimo! Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο στη Βιέννη». Ο ίδιος ο Ντομίνγκο ήταν, όπως εξυπακούεται, το τιμώμενο πρόσωπο στα προχθεσινά εγκαίνια, από τα οποία διαχύθηκαν στα ΜΜΕ δεκάδες φωτογραφίες. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2018.

(…) Μεγάλη λογοτεχνική διάκριση στον ισπανόφωνο κόσμο είναι το βραβείο Ιβηροαμερικανικής Ποίησης «Βασίλισσα Σοφία», που απονέμεται από το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκας. Για 26η χρονιά, το βραβείο απονεμήθηκε προχθές με αποδέκτρια την Κλάριμπελ Αλεγρία, την 93χρονη ποιήτρια από τη Νικαράγουα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή