Στο Βελιγράδι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία

Στο Βελιγράδι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι πραγματοποιεί ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, συνοδευόμενος από την επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και τους διοικητές της Αντιτρομοκρατικής Γιώργο Γιάννενα και της Διεύθυνσης Ανάλυσης και Διαχείρισης Πληροφοριών, Θανάση Κοκκαλάκη.

Ο κ. Τσουβάλας συναντήθηκε χθες με τον Σέρβο ομόλογό του, Vladimir Rebic και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας, Nebojsa Stefanovic και συζήτησαν θέματα που αφορούν στη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας καθώς και τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Επιπλέον, εξετάστηκε η προοπτική υπογραφής Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, για κοινές περιπολίες Ελλήνων και Σέρβων αστυνομικών σε τουριστικές περιοχές της χώρας μας, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου στα πρότυπα αντίστοιχης διμερούς συμφωνίας που είχε υπογραφεί στο παρελθόν με τη Βουλγαρία.

«Επενδύουμε στην πολύ καλή συνεργασία, στη διμερή καλή σχέση, κατανόηση, εκτίμηση, αντίληψη και δημιουργία διαύλων επικοινωνίας. Θέτουμε τις υπηρεσίες μας στη διάθεση της Σερβικής Αστυνομίας, όπου αυτή κρίνει ότι μπορούμε να παρέχουμε βοήθεια σε επίπεδο εκπαίδευσης, ανταλλαγής πληροφοριών, προς το καλό και των δύο Αστυνομιών, αλλά κυρίως των πολιτών των κρατών μας» δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σε συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού με τον Σέρβο ομόλογό του.

Στο Βελιγράδι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία-1

Η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο Εθνικό Εγκληματολογικό Κέντρο της Σερβίας (NTKC) και στη βάση της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (SAJ), όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των Υπηρεσιών αυτών και να παρακολουθήσει επίδειξη αστυνομικών τακτικών και πρακτικών.

Το ταξίδι της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στο Βελιγράδι αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, που είχε πραγματοποιηθεί το διήμερο 18 και 19 Απριλίου 2017.

Στο Βελιγράδι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία-2

Στο επίκεντρο των επαφών του Έλληνα υπουργού (είχε γίνει εν μέσω πολιτικής αναταραχής στα Σκόπια) είχαν βρεθεί η αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας, στους τομείς που μπορούν να ενισχύσουν την σταθερότητα στην περιοχή και συγκεκριμένα σε θέματα μετανάστευσης, τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή