Συναντήσεις Γιουνκέρ – Τουσκ με Τραμπ και Ερντογάν την Πέμπτη

Συναντήσεις Γιουνκέρ – Τουσκ με Τραμπ και Ερντογάν την Πέμπτη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναντήσεις με τους Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη του επίσκεψη στις Βρυξέλλες μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν την προσεχή Πέμπτη, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Ντόναλντ Τουσκ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, ο επικεφαλής της Κομισιόν θα συναντηθεί και με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η συνάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων με τον Τούρκο πρόεδρο έρχεται σε μια περίοδο συνεχόμενης έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά και το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα το οποίο ενίσχυσε τις εξουσίες του Ερντογάν.

Στις αρχές του μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος απαίτησε από την ΕΕ να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η χώρα του είναι έτοιμη να πει «αντίο» στην Ένωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή