ΗΠΑ: Ομολόγησε την ενοχή του για αποστολή άσεμνου υλικού σε ανήλικη ο Γουάινερ

ΗΠΑ: Ομολόγησε την ενοχή του για αποστολή άσεμνου υλικού σε ανήλικη ο Γουάινερ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ενοχή του για τη σεξουαλική διαδικτυακή σχέση που είχε με ένα 15χρονο κορίτσι ομολόγησε σήμερα ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών, Άντονι Γουάινερ, μήνες μετά την έναρξη της σχετικής έρευνας που εμμέσως διαδραμάτισε ρόλο στις προεδρικές εκλογές της περασμένης χρονιάς.

Ενώπιον της περιφερειακής δικαστή Λορέτα Πρέσκα, ο Γουάινερ ομολόγησε την ενοχή του σχετικά με την αποστολή άσεμνου υλικού στη 15χρονη, δηλώνοντας ότι θα δεχθεί και δεν θα ασκήσει έφεση σε οποιαδήποτε ποινή φυλάκισης κάτω των 27 μηνών.

Την πρόθεση του Γουάινερ να ομολογήσει την ενοχή του είχε ανακοινώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας «Covington & Burling», η οποία εκπροσωπεί τον πρώην βουλευτή, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο πρώην Δημοκρατικός βουλευτής είδε την πολιτική του καριέρα να καταστρέφεται σταδιακά, μετά από μία σειρά σκανδάλων που αφορούσαν τα σεξουαλικά μηνύματα που έστελνε σε διάφορες γυναίκες στο διαδίκτυο, μεταξύ των οποίων και σε ένα έφηβο κορίτσι από τη Βόρεια Καρολίνα, τα οποία περιελάμβαναν ακόμη και φωτογραφίες των γεννητικών του οργάνων.

Η υπόθεση σε σχέση με τη 15χρονη ξεκίνησε όταν η τελευταία έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», αναφέροντας ότι ο Γουάινερ και εκείνη αντάλλασσαν μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου επί μήνες, σημειώνοντας μάλιστα ότι της είχε ζητήσει να γδυθεί μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή της. 

Τα πολλαπλά σκάνδαλα του Γουάινερ συνδέθηκαν εμμέσως και με την έρευνα του FBI αναφορικά με την «απρόσεκτη» χρήση του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ,καθώς το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών ανακάλυψε στον φορητό υπολογιστή του Γουάινερ διάφορα σχετικά email με την υπόθεση, σταλμένα από τη σύζυγο του και στενή συνεργάτιδα της Κλίντον, Ούμα Αμπεντίν. Η ανακάλυψη αυτή οδήγησε, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές,  στην έναρξη νέας έρευνας του FBI εις βάρος της Κλίντον, η οποία τελείωσε μόλις δύο μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση, με την πρώην Πρώτη Κυρία να αποδίδει εν μέρει την ήττα της σε αυτή.    

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή