Γεννηματά: «Η κυβέρνηση παραδόθηκε, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ»

Γεννηματά: «Η κυβέρνηση παραδόθηκε, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση παραδόθηκε, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ κι έφερε ένα νέο μνημόνιο ντροπής, χωρίς να συνοδεύεται, για πρώτη φορά, από χρηματοδότηση» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια εκδήλωσης με τη συμμετοχή κομματικών στελεχών και πολιτών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

«Η κυβέρνηση ψήφισε νέο ννημόνιο χωρίς να έχει τη νομιμοποίηση, το οποίο δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2021 και οι όροι αυτής της συμφωνίας μοιάζουν με συνθηκολόγηση ηττημένου. Η κυβέρνηση παραδόθηκε στην πραγματικότητα, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ, καθυστέρησε σκόπιμα και αυτή η καθυστέρηση μεγάλωσε τον λογαριασμό. Η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου δεν υπήρχαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το φθινόπωρο μπήκαν, εξαιτίας της καθυστέρησης» επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τρία μεγάλα ψέματα» που -όπως είπε- είναι τα εξής: Η άποψη ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία, ότι μετά τη συμφωνία έρχεται η ανάπτυξη και τα αντίμετρα.

«Τα περιβόητα αντίμετρα είναι παραμύθι. Η πραγματικότητα είναι τα μέτρα. Δεν υπάρχουν αντίμετρα αν δεν συμφωνήσει ο Τόμσεν και χωρίς υψηλά πλεονάσματα. Ο υπουργός Οικονομικών μετατρέπεται σε γραμματέα του Τόμσεν και η μοναδική του αρμοδιότητα σε σχέση με τα αντίμετρα θα είναι να δημοσιεύει την απόφαση του Τόμσεν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Πρόκειται για απίστευτη απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Πάνω από τη χώρα υπάρχει ένα τεράστιο "πωλείται"» είπε η κ. Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί, η Ελλάδα μπορεί» σημείωσε και τόνισε πως «υπάρχει ελπίδα και εναλλακτικός δρόμος, αλλά προϋποθέτει, πριν από όλα, τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων γύρω από ένα εθνικό σχέδιο. Αυτή τη συνεννόηση δεν την επιθυμούν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Νέα Δημοκρατία».

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους είπε ότι το μήνυμα από τις περιοδείες της σε όλη την Ελλάδα είναι πως «η δημοκρατική παράταξη ξαναβρίσκει τον εαυτό της και ξαναβρίσκει τον δρόμο της». Δυναμώνει συνεχώς και το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο τέλος Ιουνίου είναι το «μεγάλο στοίχημα» για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, τόνισε και κάλεσε την κοινωνία να συμμετέχει στο συνέδριο.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περιοδεύει από το πρωί στον νομό Ημαθίας. Το πρόγραμμά της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, περιελάμβανε επισκέψεις σε φάρμα παραγωγής ροδακίνων, σε κλωστοϋφαντουργία και συνάντηση με οινοπαραγωγούς συνεταιριστές.

Στις 15:00 Θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, αμέσως μετά θα επισκεφθεί την ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, καθώς και τη Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ενώ στις 19:30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στη Βέροια, στο ξενοδοχείο «Αιγές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή