Mήνυμα Τσίπρα για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη

Mήνυμα Τσίπρα για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μήνυμά του για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: «Τιμούμε τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, του αγωνιστή της Αριστεράς που θυσιάστηκε για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία στον τόπο μας. Η δολοφονία του Λαμπράκη φέρει το στίγμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, μιας Ελλάδας που χαρακτηρίστηκε από την ανεξέλεγκτη δράση των παρακρατικών οργανώσεων, τις διώξεις σε βάρος των δημοκρατικών πολιτών, τη νόθευση της λαϊκής βούλησης.

Όμως -συνεχίζει ο πρωθυπουργός- η δολοφονία του Λαμπράκη άνοιξε μια νέα σελίδα δημοκρατικής αντίστασης. Ήταν ένα συγκλονιστικό γεγονός που βοήθησε τον λαό μας να συνειδητοποιήσει πόσο καθοριστική σημασία για την πορεία μιας χώρας, έχει η υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Στα χνάρια αυτής της παράδοσης βαδίζουμε σήμερα με την πεποίθηση ότι η αδιάλλακτη υπεράσπιση της Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα είναι ο καλύτερος και πιο ειλικρινής φόρος τιμής στον Γρηγόρη Λαμπράκη», τονίζει συμπεσματικά ο Αλ. Τσίπρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή