Στον Ιβάν Σαββίδη το 19,63% του Mega

Στον Ιβάν Σαββίδη το 19,63% του Mega

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη πέρασε το 19,63% της «Τηλέτυπος» (Mega Channel), ποσοστό που μέχρι χθες ανήκε στην Πήγασος Εκδοτική (συμφερόντων Φώτη Μπόμπολα).

Πρόκειται για ποσοστό που αποτελούσε ενέχυρο για τα τραπεζικά δάνεια της Πήγσος. Η τελευταία διατηρεί στην Τηλέτυπος ποσοστό 13,09%. Το τίμημα για τη συναλλαγή ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες σε 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή χρεών σε τράπεζες και το υπόλοιπο 25% για την πληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Η μεταβίβαση των μετοχών επιβεβαιώθηκε με ανακοινώσεις που εξέδωσαν στο Χρηματιστήριο η Πήγασος και η Τηλέτυπος. Αν και σε καμία από τις ανακοινώσεις δεν αναφέρεται ο νέος μέτοχος της Τηλέτυπος, πηγές που βρίσκονται τόσο κοντά στην πλευρά Μπόμπολα όσο και κοντά στην πλευρά Σαββίδη επιβεβαίωσαν τις σχετικές πληροφορίες.

Στην ανακοίνωση της «Πήγασος» στο Χρηματιστήριο αναφέρεται: «Κατ' εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ' αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην  ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή