ΗΠΑ: Απορρίπτει την κλήτευση της Γερουσίας ο Μάικλ Φλιν

ΗΠΑ: Απορρίπτει την κλήτευση της Γερουσίας ο Μάικλ Φλιν

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της κυβέρνησης Τραμπ, Μάικλ Φλιν, θα αρνηθεί να ανταποκριθεί στην κλήτευση της Επιτροπής Πηροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, αναφορικά με τις προεκλογικές επιχειρηματικές και πολιτικές σχέσεις του με τη Ρωσία, επικαλούμενος την 5η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία του επιτρέπει να αποφύγει την αυτο-ενοχοποίηση του.

Την πρόθεση του Φλιν γνωστοποίησαν το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press», η εφημερίδα «Wall Street Journal» και το τηλεοπτικό δίκτυο  «Fox News», επικαλούμενα πηγές κοντά στον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας.

Στα πλαίσια της έρευνας της αναφορικά με τις πιθανές διασυνδέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, η επιτροπή είχε ζητήσει αρχικά από τον Φλιν ορισμένα έγγραφα στις 28 Απριλίου, τα όποια ο απόστρατος αντιστράτηγος αρνήθηκε να παραχωρήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή