Σέλινγκ: Το ΔΝΤ να σταματήσει να κωλυσιεργεί στο θέμα της Ελλάδας

Σέλινγκ: Το ΔΝΤ να σταματήσει να κωλυσιεργεί στο θέμα της Ελλάδας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σταματήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κωλυσιεργεί στο θέμα της Ελλάδας, κάτι που, κατά την άποψή του ίδιου, «οφείλεται προφανώς σε πολιτικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους», ζήτησε προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, επισημαίνοντας πως «είναι σαφής η θέση των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, αναδιάρθρωση του οποίου έγινε εδώ και πολύ καιρό».

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου (ΑΡΑ) από τις Βρυξέλλες, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι διαγραφή χρέους έγινε πριν από μερικά χρόνια, οι θεσμοί επιμένουν πως το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί κατά 100%, οι Έλληνες πρέπει να εφαρμόσουν τα αναγκαία μέτρα και ακόμη πως το χρέος είναι βιώσιμο και επομένως θα μπορούσε να καταβληθεί η επόμενη δόση.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «το ΔΝΤ θεωρεί πως το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Εάν οι αριθμοί είναι τόσο άσχημοι, όσο τους υπολογίζει το ΔΝΤ, τότε το πρόγραμμα δεν έχει καμία λογική».

Κατά την άποψη του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών, τα πράγματα δεν θα ήταν δραματικά χωρίς το ΔΝΤ, ωστόσο αυτό θα αποτελούσε ένα λάθος σήμα.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή