ΝΔ για Σαββίδη και Mega: «Χέρι – χέρι παλιά και νέα διαπλοκή»

ΝΔ για Σαββίδη και Mega: «Χέρι – χέρι παλιά και νέα διαπλοκή»

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συμπόρευση παλιάς και νέας διαπλοκής, κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωση της σχολιάζοντας την συμφωνία μεταξύ Μπόμπολα – Σαββίδη για την εξαγορά του 20% των μετοχών του Mega. Η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει μία σειρά από ερωτήματα προς την Κυβέρνηση, τα οποία χαρακτηρίζει «αμείλικτα» και ζητά άμεσες απαντήσεις από το Μαξίμου.

Αναλυτικά:

«Χέρι – χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων.

Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών.

Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών.

Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:

• Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;

• Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;

• Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς».

Aπάντηση Μαξίμου 

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις πληροφορίες ότι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης εξαγόρασε το 19,6% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

«Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις ανεξάρτητες αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Γελάει ο κόσμος» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας με υστερόγραφο: «Υ.Γ.: Σχετικά με τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη περί πλεονασμάτων, αποδεικνύεται ότι έχει κοντή μνήμη. Διότι ξεχνά ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα 4% μέχρι το 2030!».

Ανακοίνωση ΔΗΣΥ

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την εξαγορά του 19,6% των μετοχών του Mega από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

«Όσα είπε στην απροκάλυπτη συνέντευξή του πριν λίγες μέρες ο κ. Σαββίδης, τα έκανε πράξη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Λοβέρδος. «Επωφελούμενος παράλληλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων αγόρασε μετοχές του MEGA. Και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει "έπεται και συνέχεια"».

«Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του» συνεχίζει ο κ. Λοβέρδος και καταλήγει: «Ένα πρέπει να ξέρουν στην κυβέρνηση: Οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις, έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».

 

Ποτάμι: Θα πληρώσει και τα χρέη; 

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, με ένα tweet είπε πως είχε προβλέψει τα όσα θα επακολουθήσουν μετά την ρύθμιση του προστιμου για την ΣΕΚΑΠ. Και αναρωτιέται αν ο Ιβάν Σαββίδης θα πληρώσει και τα χρέη του Mega. 

H ανάρτηση: 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή