Ολυμπιακός-Ευρωλίγκα: «Μένει η πικρία, αναγνωρίστηκε η προσπάθεια»

Ολυμπιακός-Ευρωλίγκα: «Μένει η πικρία, αναγνωρίστηκε η προσπάθεια»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ευφορία για την καταξίωση του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι μεγαλύτερη από τη δεδομένη στενοχώρια για την ήττα του τελικού από τη Φενέρμπαχτσε στα «ερυθρόλευκα» συμπεράσματα του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Μπορεί η ιστορία των ευρωπαϊκών φάιναλ φορ να έγραψε ότι ο Ολυμπιακός, στην όγδοη συμμετοχή του σε τελικό, δεν αύξησε τους τίτλους του σε τέσσερις, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το… ταξίδι μέχρι την Ιθάκη, ο τρόπος που γίνεται στα οκτώ τελευταία χρόνια με τις έξι παρουσίες σε φάιναλ φορ και η δικαίωση του ελληνικού μοντέλου που έχει αποδειχτεί ότι είναι άκρως ανταγωνιστικό και παράλληλα το οικονομικότερο.

Ο Ολυμπιακός, που νίκησε για τέταρτη φορά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε διάστημα 5 χρόνων και αποκαθήλωσε την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν μπόρεσε να κάνει την τελευταία υπέρβασή του στον τελικό της Ευρωλίγκας. Στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου υπήρχε η διάθεση να γραφτεί στο ίδιο γήπεδο «Σινάν Ερντέμ» και από τον θρίαμβο της ανατροπής στον τελικό του 2012, αλλά αφενός η Φενέρμπαχτσε, ενώπιον των 12.000 οπαδών της, δεν είχε τα σύνδρομα κατωτερότητας της ΤΣΣΚΑ, διέθετε στον πάγκο της τον πολυνίκη των 9 τροπαίων Ζέλικο Ομπράντοβιτς και, κυρίως, οι Πειραιώτες δεν διέθεταν περισσότερα σωματικά και πνευματικά αποθέματα. Γι’ αυτούς τους λόγους, ο τελικός τελείωσε στα πρώτα 25 λεπτά και μόνο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός που έχει συνηθίσει όλους τους αντιπάλους του να μην παραδίνεται και να αρνείται να ηττηθεί, έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει. Η έλλειψη σασπένς στη διεκδίκηση της νίκης προκάλεσε πικρία στην τελευταία «γεύση» της ευρωπαϊκής πορείας. Ηταν ανέφικτο για τον Ολυμπιακό να χαλάσει τη γιορτή της Φενέρμπαχτσε, η οποία έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

«Δεν θα είμαστε πάντα εμείς οι έξυπνοι να νικάμε και όλοι οι άλλοι να είναι πάντα οι βλάκες και να χάνουν», είπε ο Γιώργος Πρίντεζης, με τον μεγάλο ρεαλισμό που τον διακρίνει κατά τη χθεσινή άφιξη της ομάδας στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ ο Σφαιρόπουλος τόνισε ότι «θέλαμε το τρόπαιο, μας μένει πικρία, αλλά η προσπάθεια ήταν μεγάλη και αναγνωρίστηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είμαστε ομάδα συνόλου που δεν σταματά να προσπαθεί».

Οι ανανεώσεις των συμβολαίων του Πρίντεζη και του Μάντζαρη θα είναι τα σημεία αναφοράς στο ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε να διατηρηθεί ισχυρή η ελληνική ταυτότητα. Επόμενος στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι η αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως και πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή