Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την λύπη του εξέφρασε με δήλωσή του, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τη φρικτή και απάνθρωπη, όπως τη χαρακτήρισε, τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, εισερχόμενος στην αίθουσα των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που διεξάγεται στη Ρόδο.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη τη δική μου αλλά και των συναδέλφων μου υπουργών που είμαστε εδώ στη Ρόδο για τη φρικτή και απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Να εκφράσω, άλλη μια φορά, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θυμάτων στον βρετανικό λαό και στη βρετανική κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς πριν από την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν της απώλειας νέων παιδιών από την τυφλή τρομοκρατία, εξέφρασε την αλληλεγύη όλων προς τον βρετανικό λαό και την βρετανική κυβέρνηση και τόνισε ότι γνώμονας όλων των πολιτικών και όλων των ενεργειών πρέπει να είναι η προστασία της αθρώπινης ζωής.

Κατόπιν εισήγησής του τηρήθηκε ενός λεπτου σιγή από τους συμμετέχοντες υπουργούς και υψηλούς αξιωματούχους.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ-1

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, χθες βράδυ, σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στο βρετανικό λαό και στην Κυβέρνησή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή