Επενδυτικό πρόγραμμα 25 εκατ. από «Βίκος» για φέτος

Επενδυτικό πρόγραμμα 25 εκατ. από «Βίκος» για φέτος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ υλοποιεί εντός του 2017 η «Βίκος Α.Ε.», εξέλιξη ιδιαιτέρως ενθαρρυντική με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Με τις επενδύσεις αυτές η ηπειρώτικη εταιρεία που φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής επιχειρεί αφενός να εδραιώσει την πρώτη θέση που κατέχει στην κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού και αφετέρου να ενισχύσει τα μερίδιά της και στην αγορά των αναψυκτικών στην οποία εισήλθε με δικά της επώνυμα προϊόντα μόλις το 2014.

Ειδικότερα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ολοκαίνουργιες μηχανές εμφιάλωσης στα εργοστάσια νερού της εταιρείας στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων και νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι. Οι επενδύσεις αφορούν και αποθηκευτικούς χώρους οι οποίοι συνολικά επεκτείνονται κατά 15.000 τ.μ.

Οι παραπάνω επενδύσεις που θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα της εταιρείας ειδικά στην κατηγορία του νερού συμπληρώνονται από την απόκτηση κατά 70% της «Νατούρα Εμφιαλωτική». Η τελευταία διαθέτει γραμμή παραγωγής και αποθηκευτικούς χώρους στους Καλιάνους της Στυμφαλίας, στον νομό Κορινθίας, καθώς και δύο σήματα νερού, το φυσικό μεταλλικό νερό «Υάς» και το επιτραπέζιο νερό «Ιρις». Στόχος της «Βίκος Α.Ε.» είναι μέσα στην επόμενη διετία να αποκτήσει και το υπόλοιπο 30% της «Νατούρα Εμφιαλωτική». Μέσα από την επιχειρηματική αυτή κίνηση η διοίκηση της «Βίκος» εκτιμά ότι θα βελτιώσει τη διείσδυσή της στις αγορές της Αττικής και της Πελοποννήσου. Εξάλλου, η διοίκηση της «Βίκος» δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας της με τη βολιώτικη βιομηχανία αναψυκτικών «Εψα» στην οποία σήμερα συμμετέχει με 25%. Τέλος, ακολουθώντας τις νέες καταναλωτικές τάσεις, η «Βίκος» τοποθέτησε στην αγορά τη «Βίκος Cola» με γλυκαντικό από φυτό στέβια και έπονται πορτοκαλάδα, λεμονάδα και κρύο τσάι με στέβια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή