«Κουμπιά έκτακτης ανάγκης» σε ξενοδοχεία

«Κουμπιά έκτακτης ανάγκης» σε ξενοδοχεία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν εκατομμυριούχος και βρέθηκε στην Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ. Αυτή ήταν καμαριέρα και καθάριζε δωμάτια το κόστος των οποίων ξεπερνούσε κατά πολύ το μηνιαίο ενοίκιό της. Στις 19 Ιανουαρίου, καθώς οι δρόμοι της Ουάσιγκτον έσφυζαν από κόσμο, ο εκατομμυριούχος και η καμαριέρα συναντήθηκαν στο δωμάτιο 1065 του ξενοδοχείου «Μεϊφλάουερ». Καθώς εκείνη έστρωνε το κρεβάτι, αυτός την πλησίασε από πίσω και της χάιδεψε τα οπίσθια, όπως αναφέρει και η έκθεση της αστυνομίας. Αυτού του είδους τα περιστατικά είναι πάρα πολύ συχνά σε μία βιομηχανία όπου το 50% των εργαζομένων έχει δεχθεί σεξουαλική επίθεση από κάποιον ένοικο δωματίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία των συνδικάτων. Πολλοί συχνά αυτές οι πράξεις δεν καταγγέλλονται ποτέ επειδή οι γυναίκες, συνήθως μετανάστριες ή Αφροαμερικανές, φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους. Το πρόβλημα βρέθηκε υπό τα φώτα της δημοσιότητας το 2011, όταν ο Ντομινίκ Στρος Καν, τότε επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση καμαριέρας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Περισσότερα από τριάντα ξενοδοχεία στην Ουάσιγκτον τοποθέτησαν «κουμπιά έκτακτης ανάγκης» κατά την περασμένη χρονιά κατόπιν συμφωνίας με το συνδικάτο Unite Here Local 25. Στο «Μεϊφλάουερ» τοποθετήθηκαν την 1η Απριλίου. Οταν πατηθεί το κουμπί έκτακτης ανάγκης, αποστέλλεται αμέσως το σημείο όπου βρίσκεται η καμαριέρα στην ασφάλεια του ξενοδοχείου. Τα ξενοδοχεία πληρώνουν για τις συσκευές και τα συστήματα παρακολούθησης και το κόστος τους ανέρχεται συνήθως ανάμεσα στις 40.000 και 50.000 δολάρια.

Οπως επισημαίνει η Βανέσα Σίντερς, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αμερικανικών Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων, στην οποία ανήκουν οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, ο τομέας πρόκειται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενες γυναίκες. Ο εκατομμυριούχος που συνελήφθη καταδικάστηκε σε δεκαήμερη φυλάκιση και έξι μήνες υπό επίβλεψη αλλά δεν εξέτισε την ποινή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή