Σήμα πώλησης των ελληνικών κρατικών ομολόγων η άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup

Σήμα πώλησης των ελληνικών κρατικών ομολόγων η άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμα πώλησης των ελληνικών κρατικών ομολόγων αποτέλεσε η χθεσινή άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup. To αποτέλεσμα είναι από την έναρξη της συνεδρίασης στην ΗΔΑΤ να επικρατούν οι πωλητές των κρατικών ομολόγων οδηγώντας σε άνοδο τις αποδόσεις.

Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 5,75% από 5,55% της χθεσινής μέρας.

Αντίθετα η τιμή του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στα 85,80 λεπτά του ευρώ έναντι τιμής 86,80 λεπτών του ευρώ στη χθεσινή συνεδρίαση. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έχει αναρριχηθεί στο 5,65% από 5,30% της χθεσινής μέρας. Eπιδείνωση παρουσίασε και η εικόνα του spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό δεκαετές ομόλογο) που σήμερα έχει φθάσει τις 534 μονάδες βάσης από 515 μονάδες βάσης που κυμάνθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Αντίστοιχα κακή είναι και η εικόνα στο Χρηματιστήριο με τους πωλητές να έχουν λάβει τα ηνία της αγοράς. Ο γενικός δείκτης έχει περιορίσει τις αρχικές απώλειες (-3%) αν και το θετικό στοιχείο σε μία πτωτική μέρα είναι ο χαμηλός τζίρος που δείχνει ότι οι επενδυτές είναι συγκρατημένοι λόγω του χθεσινού Eurogroup και προχωρούν σε στοχευμένες ρευστοποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή