Τζανακόπουλος: Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε καθαρή λύση στο Eurogroup του Ιουνίου

Τζανακόπουλος: Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε καθαρή λύση στο Eurogroup του Ιουνίου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μια λύση η οποία περιείχε ασάφειες, κίνδυνο να μεταθέσει το πρόβλημα στο μέλλον και δεν αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, την λύση που προτάθηκε στην Αθήνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Αποφασίσαμε ότι είναι προτιμότερο να δουλέψουμε λίγες ημέρες για να πετύχουμε καλύτερη λύση στο προσεχές Eurogroup. Για να έχουμε μια καθαρή λύση και ως τέτοια εννοούμε λύση με σαφή προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος ώστε το ΔΝΤ να μπορεί άμεσα να δώσει το ΟΚ για τη βιωσιμότητα του χρέους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναμένει να τηρήσουν και οι άλλοι τα συμφωνηθέντα, όπως έπραξε η ίδια.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η απόσταση ανάμεσα σε Βερολίνο και ΔΝΤ έχει μειωθεί, ωστόσο παραμένουν ασάφειες που πρέπει να επιλυθούν. Αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασματων που συμφωνήθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το 3,5% υψηλό πλεόνασμα, το οποίο «αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε βέβαιος ότι στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει συνολική συμφωνία και ότι το χρονοδιάγραμμα που η κυβέρνηση έχει θέσει, όσον αφορά τα επόμενα βήματα για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλαρωσης και έξοδο στις αγορές εξακολουθεί να υφίσταται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή