Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ Καμίνη και Μίχαλου – αποχώρησε από συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ Καμίνη και Μίχαλου – αποχώρησε από συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aποχώρησε από τη συνέντευξη τύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, λόγω της εμφάνισης του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ, στον χώρο.

Ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το ΕΒΕΑ όσον αφορά στη λειτουργία κτιρίου στην οδό Αμερικής 8, ιδιοκτησίας του ΕΒΕΑ, το οποίο ανακαινίσθηκε από τον Δήμο Αθηναίων με  χρήματα του ΕΣΠΑ με βάση προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί. Ωστόσο εδώ και τρεις μήνες το ΕΒΕΑ έχει αλλάξει τις κλειδαριές στο κτίριο και το χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα.

«Οσοι πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα στη χώρα μας, συνεχώς διαψευδόμαστε. Έφτασε σήμερα στο γραφείο μου πρόσκληση από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο που με καλεί στα εγκαίνια κτιρίου, το οποίο ο ίδιος έχει καταλάβει, αφού το επισκεύασε μέσω ΕΣΠΑ ο δήμος Αθηναίων, με συμβατικό όρο να το χρησιμοποιεί για 14 χρόνια. Πριν από τρεις μήνες, η διοίκηση του ΕΒΕΑ εισέβαλε στο κτίριο, παραβιάζοντας τις πόρτες με «φουσκωτούς». Το κόστος ανακατασκευής του εμβληματικού κτιρίου της Αμερικής 8, που ήταν εγκαταλελειμμένο από το ΕΒΕΑ για 20 χρόνια, έχει κοστίσει 3 εκ. ευρώ. Με σκληρή και συστηματική δουλειά ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε δύο χρόνια. Ο δήμος Αθηναίων έχει προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και για τις εξελίξεις έχω εγκαίρως ενημερώσει την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής. Βρίσκομαι σε ανοιχτή επικοινωνία  με την αρμόδια Επίτροπο της Ε.Ε. κυρία Κορίνα Κρέτσου για τη ντροπιαστική αυτή εξέλιξη, που εκθέτει την Ελλάδα, ανατροφοδοτεί τη συζήτηση για τον τρόπο που ορισμένοι αντιλαμβάνονται τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τον κόπο του άλλου, και κυρίως μας θυμίζει γιατί η χώρα κατέληξε σε αυτή την κατάντια» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων μετά την αποχώρησή του.

Η συνέντευξη τύπου αφορούσε στη χρηματοδότηση – χορηγία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου των κοινωνικών Παντοπωλείων  οκτώ δήμων μεταξύ των οποίων και αυτό του δήμου Αθηναίων.

Κ. Μίχαλος: «Φωνάζει ο κλεφτης να φύγει ο νοικοκύρης»

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Καμίνη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τον κατηγορεί ότι «ψεύδεται για πολλοστή φορά, κάνοντας λόγο για την «προσφιλή τακτική του κλέφτη που φωνάζει για να φύγει ο νοικοκύρης».  

Όπως υποστηρίζει: «Ο Δήμος Αθηναίων παραβίασε πολλαπλώς την εν λόγω προγραμματική σύμβαση και συγκεκριμένα (α) αρνήθηκε την από κοινού με το ΕΒΕΑ θέσπιση Κανονισμού Λειτουργίας και Διοίκησης του Κέντρου, (β) αρνήθηκε την από κοινού με το ΕΒΕΑ λειτουργία και διοίκηση του Κέντρου, (γ) επιδίωξε να χρησιμοποιήσει το κτίριο μόνος του χωρίς την συμμετοχή του ΕΒΕΑ, (δ) επιδίωξε να εγκαταστήσει στο κτίριο άλλες δραστηριότητες άσχετες με την συμφωνηθείσα χρήση, (ε) εγκατέστησε στο κτίριο υπηρεσίες του άσχετες προς την συμφωνηθείσα δραστηριότητα (υπηρεσία υποδοχής προσφύγων κλπ)».

«Το ΕΒΕΑ επιδίωξε να επιλύσει το πρόβλημα των παραβιάσεων της προγραμματικής σύμβασης συμβιβαστικά αλλά ο Δήμος Αθηναίων επέδειξε αδικαιολόγητη εμμονή στην παραβίασή της αρνούμενος να αποδεχθεί την νομιμότητα», σημειώνει ο κ. Μίχαλος και προσθέτει:

«Κατόπιν της πολλαπλώς εκδηλωθείσας παραβατικής συμπεριφοράς του Δήμου, το ΕΒΕΑ νομίμως κατήγγειλε την προγραμματική σύμβαση, ανέλαβε την χρήση του κτιρίου και προχώρησε στην υλοποίηση της συμφωνηθείσας χρήσης, δηλαδή αποκλειστικά στην δημιουργία ΄΄Κέντρου Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας΄΄, και ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη δράση αυτή. Ο Δήμος Αθηναίων προσέφυγε στα δικαστήρια, αλλά οι σχετικές αιτήσεις του απορρίφθηκαν. Το ΕΒΕΑ έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής, Εισαγγελέα και Ευρωπαϊκή Ένωση) για τις απολύτως παράνομες ενέργειες του Δήμου Αθηναίων».

«Το πρόβλημα σ’ αυτή τη χώρα είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να παρανομούν κατά βούληση, ότι μπορούν να παραβιάζουν κατά βούληση τα εγγράφως συμφωνηθέντα και να αναιρούν τις υπογραφές τους χωρίς συνέπειες και ότι μπορούν να ΄΄διοικούν΄΄ κάνοντας ό,τι θέλουν. Η κατάντια της χώρας μας οφείλεται, δυστυχώς, σ’ αυτή την νοοτροπία και κάποιοι, δυστυχώς, δεν θέλουν να την αλλάξουν», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή