Σύσταση ομάδας νομικών συμβούλων από Τραμπ

Σύσταση ομάδας νομικών συμβούλων από Τραμπ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η διεθνής περιοδεία του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη να εκτόνωσε προσωρινά την πίεση από τον «βάλτο της Ουάσιγκτον», όπως ο ίδιος αποκαλεί τις πολιτικές ελίτ της χώρας του, αλλά η σκιά των ερευνών για τις σχέσεις του με τη Μόσχα τον συνοδεύει παντού.

Κατά τη συνάντησή του με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ, ο Αμερικανός πρόεδρος αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβεβαιώσει τον οικοδεσπότη του ότι δεν ανέφερε το Ισραήλ στην επίμαχη συνομιλία του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους, ενώ κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι «έχουν για άλλη μία φορά λάθος ρεπορτάζ».

Λίγες ώρες αργότερα, ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να παραβίασε τα πρωτόκολλα της αντικατασκοπείας, εφόσον αληθεύουν τα ρεπορτάζ του Τύπου που τον θέλουν να μοιράζεται απόρρητες πληροφορίες με τον κ. Λαβρόφ, παρακάμπτοντας τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του. Καταθέτοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μπρέναν υποστήριξε ότι η Ρωσία παρενέβη εμφανώς στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και ότι είχε προειδοποιήσει γι’ αυτό τον αρχηγό της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB, τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post, ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον γενικό διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών Νταν Κόουτς και τον διευθυντή του NSA Μάικλ Ρότζερς να αρνηθούν δημοσίως ότι ο ίδιος είχε οποιαδήποτε συνδιαλλαγή με τη Μόσχα, κάτι που οι δύο αξιωματούχοι αρνήθηκαν να πράξουν.

Σε άλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ επείγεται να σχηματίσει ομάδα νομικών συμβούλων, οι οποίοι θα τον καθοδηγούν όταν κληθεί να απαντήσει στα ερωτήματα των εξεταστικών επιτροπών του Κογκρέσου και του ειδικού ανακριτή για την επίμαχη υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή