Μάντσεστερ: Μετά τη φρίκη ακολούθησε αλληλεγγύη

Μάντσεστερ: Μετά τη φρίκη ακολούθησε αλληλεγγύη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ. Αμεσα αντέδρασαν οι κάτοικοι του Μάντσεστερ στην επίθεση με στόχο το κοινό της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο συναυλιακό κέντρο της πόλης, προσφέροντας προσωρινά καταλύματα σε θεατές που είχαν αποκλεισθεί στο κέντρο της πόλης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, κάτοικοι του κέντρου του Μάντσεστερ δημοσίευαν μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι ήταν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους αποκλεισμένους θεατές.

Οδηγοί ταξί της πόλης εμφανίστηκαν πρόθυμοι να μεταφέρουν θεατές της συναυλίας στα σπίτια τους, χωρίς να ζητήσουν αμοιβή, την ώρα που εκατοντάδες μέλη των σωστικών συνεργείων και των αρχών ασφαλείας συνέρρεαν στον τόπο της επίθεσης.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες του Μάντσεστερ. Λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση, οι πολίτες της πόλης μας άνοιξαν τις πόρτες τους σε αγνώστους και τους επέτρεψαν να απομακρυνθούν από τον κίνδυνο. Οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν την καλύτερη απάντηση σε όσους επιδιώκουν να μας διχάσουν. Αυτό το πνεύμα, χαρακτηριστικό του Μάντσεστερ, θα επικρατήσει και θα μας διατηρήσει ενωμένους», ανέφερε σε χθεσινή δήλωσή του ο δήμαρχος της πόλης.

Χρησιμοποιώντας την επικεφαλίδα «Δωμάτιο στο Μάντσεστερ» στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, κάτοικοι της μεγαλούπολης της βόρειας Αγγλίας, καθώς και ιδιοκτήτες μπαρ και άλλων επιχειρήσεων, κάλεσαν τους αποκλεισμένους θεατές να αναζητήσουν καταφύγιο στις κατοικίες και στις επιχειρήσεις τους.

Οδηγοί ταξί, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι μουσουλμάνοι και Σιχ, έσβησαν τα «ρολόγια» των ταξί τους, μεταφέροντας θεατές από τον τόπο της επίθεσης στα σπίτια τους σε προάστια της πόλης.

Σύμφωνα με αναφορές του τοπικού Τύπου, οδηγοί ταξί από γειτονικές κοινότητες, ακόμη και από το Λίβερπουλ, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, μετέβησαν στο κέντρο του Μάντσεστερ, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για να μεταφέρουν και αυτοί τους τρομοκρατημένους θεατές.

Ο ιδιοκτήτης δημοφιλούς καφέ στο κέντρο του Μάντσεστερ έγραφε λίγη ώρα μετά την επίθεση στο Twitter: «Αν χρειάζεστε ένα μέρος για να πιείτε έναν καφέ και να περιμένετε νέα από τους δικούς σας, περάστε από τις Αψίδες (σημείο του κέντρου). Εχουμε βάλει την τσαγιέρα στη φωτιά!».

Το ξενοδοχείο Holiday Inn της πόλης έγραφε στο ίδιο μέσον: «Το ξενοδοχείο μας φιλοξενεί παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους. Καλέστε μας στο τηλέφωνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή