Με μαύρα περιβραχιόνια στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ

Με μαύρα περιβραχιόνια στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τη σκιά της αιματηρότατης επίθεσης σε συναυλία στο Μάντσεστερ προχθές το βράδυ διεξάγεται απόψε (21.45 ΕΡΤ1, Cosmote TV) ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στον Αγιαξ. Μπορεί ο τελικός της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης να λαμβάνει χώρα στη Στοκχόλμη, όμως είναι σαφές ότι το μυαλό όλων μέχρι το εναρκτήριο λάκτισμα θα βρίσκεται στο προχθεσινό τραγικό γεγονός.

Η UEFA δήλωσε ότι δεν έχει «συγκεκριμένες πληροφορίες» περί απειλής για τον τελικό, αλλά φρόντισε σιωπηλά να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις αποστολές και τον ίδιο τον αγώνα στη Σουηδία, έχοντας πρόσφατη και την επίθεση κατά του λεωφορείου που μετέφερε την ομάδα της Ντόρτμουντ στο γήπεδο για αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, η Γιουνάιτεντ ακύρωσε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενώ αναμένεται να αγωνιστεί απόψε με μαύρα περιβραχιόνια στη «Φρεντς Αρίνα» της Σόλνα.

Αγωνιστικά, ο αποψινός τελικός θα είναι το 64ο ματς για τη φετινή χρονιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Χουάν Μάτα να παραδέχεται ότι «ήταν μια μακρά σεζόν, αλλά έχουμε μπροστά ένα διπλό τρόπαιο, το Γιουρόπα Λιγκ και μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ».

Το ματς θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον αρχηγό Γουέιν Ρούνι, αφού μάλλον είναι το τελευταίο με τον επί 13 έτη σύλλογό του έχοντας περάσει δύο χρόνια στον πάγκο και με τους Χάμες Ροδρίγες και Αντουάν Γκριεζμάν υποψήφιους για μία θέση στο ρόστερ των «κόκκινων διαβόλων» του χρόνου.

Από την άλλη μεριά, ο νεανικός Αγιαξ, με μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια, θα βασιστεί στη φλογερή επιθετική τριάδα των Μπερτράν Τραορέ, Κάσπερ Ντόλμπεργκ και Αμίν Γιουνές. Απών ο τιμωρημένος αμυντικός Νικ Φίρχεφερ, ενώ στον πάγκο μάλλον θα μείνει ο προερχόμενος από τραυματισμό αριστερός μπακ Ντάλεϊ Σινκχράφεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή