Επιμένοντας σε μια δύσκολη γειτονιά του κέντρου

Επιμένοντας σε μια δύσκολη γειτονιά του κέντρου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμάζεται για εγκαίνια αύριο το απόγευμα το Επιγραφικό Μουσείο, με αφορμή την επανέκθεση των αιθουσών του. Είδηση ευχάριστη, ένα κάλεσμα, να πάει ο κόσμος να δει τα ενεπίγραφα μνημεία, τον πλούτο αυτού του μοναδικού μουσείου που το ευρύ κοινό δείχνει να αγνοεί.

Κάτω από το πρώτο μουσείο της χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό, με είσοδο στην οδό Τοσίτσα, πεζόδρομο δύσκολο τα βράδια, ιδίως εκείνα του Σαββατοκύριακου οπότε «ανάβει» η γειτονιά των Εξαρχείων. «Δεκαπέντε επιθέσεις τον μήνα», αναφέρουν τα ρεπορτάζ.

Οπως και πριν από λίγες ημέρες, όταν οι αντιεξουσιαστές βγήκαν για παιχνίδι με μολότοφ στην Πατησίων και Τοσίτσα γωνία, μπροστά από το Ακροπόλ Παλάς, που από θαύμα δεν έχει γίνει ακόμη στόχος. «Ιστορία μέσα από τους λίθους» είναι ο τίτλος της επανέκθεσης, που παρουσιάζεται με νέα μουσειολογική ματιά και πλούσιο πληροφοριακό υλικό. Ομως εκτός από τα εγκαίνια αύριο στις 7 μ.μ., θα παρουσιαστεί και το θεατρικό δρώμενο «Πόλεμος βίαιος διδάσκαλος» από την ομάδα «Θουκυδίδης δραματικός» σε κείμενο – δραματουργία του Γιάννη Λιγνάδη και σκηνοθεσία του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη και του Γιάννη Παναγόπουλου. Ωραία όλα αυτά, μακάρι να πληθαίνουν τέτοιες πρωτοβουλίες στα μουσεία που οι άνθρωποί τους επιμένουν να τα στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Αρκεί να τα στηρίζει και η πολιτεία. Αλλά η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο: 59 επιθέσεις από την αρχή του χρόνου μετράει η γειτονιά των Εξαρχείων, διπλάσιες από το 2016, με 22 μόνο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Προβληματίζονται οι καταστηματάρχες, φεύγουν οι κάτοικοι, όσοι μπορούν, από μια περιοχή ξέφραγο αμπέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή