Τουρκία: 879 εταιρείες έχουν περάσει υπό κρατικό έλεγχο το τελευταίο 8μηνο

Τουρκία: 879 εταιρείες έχουν περάσει υπό κρατικό έλεγχο το τελευταίο 8μηνο

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές πήραν υπό τον έλεγχο τους ή  τοποθέτησαν διοικητές σε συνολικά 879 εταιρείες αξίας 40 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (11.32 δισεκατομμυρίων δολαρίων) κατά τους οκτώ μήνες που έχουν ακολουθήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων της Τουρκίας (TMSF).

Σύμφωνα με την τριμηνιαία αναφορά του, περίπου 45.000 άτομα εργάζονταν σε αυτές τις εταιρείες, ενώ επίσης την ίδια περίοδο  η κυβέρνηση έκλεισε συνολικά 147 εταιρείες ενημέρωσης.

Γενικά, κατά την περίοδο της ευρύτερης καταστολής που έχει ακολουθήσει το πραξικόπημα, το τουρκικό κράτος έχει πάρει υπό τον έλεγχο του μία τράπεζα, αρκετές εταιρείες ενημέρωσης, καθώς και διάφορες άλλες εταιρείες, στα πλαίσια μίας εκστρατείας εύρεσης συμπαθούντων του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο το τουρκικό κράτος θεωρεί εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή