Στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο με τα εκρηκτικά

Στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο με τα εκρηκτικά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι της Σούδας στη Κρήτη αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι της Πέμπτης το φορτηγό πλοίο «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας, το οποίο εντοπίστηκε κοντά στην Κω και είχε αποπλεύσει από λιμένα της Τουρκίας με προορισμό το Σουδάν.

Το πλοίο έφερε φορτίο εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων Ο.Η.Ε και Ε.Ε αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, επείδή στην Κω δεν υπήρχε υποδομή για να ελεγχθούν τα κοντέινερ με τις εκρηκτικές ύλες, το πλοίο έχει αποπλεύσει από το νησί με συνοδεία πλωτών του Λιμενικού και αναμένεται να φτάσει στις 12 στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη, ώστε να εξακριβωθεί το περιεχόμενο των κοντέινερ και να διαπιστωθεί αν το φορτίο εμπίπτει στις απαγορεύσεις του ΟΗΕ σχετικά με τις πωλήσεις όπλων. Το φορτηγό πλοίο έφερε τα νόμιμα παραστατικά φορτίου για πολιτικη χρήση σε λατομεία. 

Το φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε χθες και οδηγήθηκε στον όρμο Κεφάλου νήσου Κω, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης των αρμόδιων Διευθύνσεων του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης και των Λιμενικών Αρχών Κω-Ρόδου, πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, από την οποία εκδόθηκε σχετική διάταξη για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης εν λόγω φορτίου, από αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές. Στο πλοίο επιβαίνουν δεκαεπτά άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί υπήκοοι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή