Δένδιας: Η κυβέρνηση διαλύει τη μεσαία τάξη με σχέδιο

Δένδιας: Η κυβέρνηση διαλύει τη μεσαία τάξη με σχέδιο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι μια νίκη της Ν.Δ. θα μετατρέψει την Ελλάδα στην «πρώτη μεταλαϊκιστική κοινωνία στην Ευρώπη» εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας σε πολιτική εκδήλωση με θέμα «Κόντρα στον λαϊκισμό, για μια δυνατή Ελλάδα», που οργάνωσε χθες το βράδυ στο Κάραβελ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαλύει τη μεσαία τάξη «με σχέδιο», εξοντώνοντάς τη με φόρους, ενώ περιέγραψε τον λαϊκισμό ως τον διαχρονικό εχθρό στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει πολιτικό πρόσημο: «Δεν γνωρίζει ούτε αριστερά ούτε δεξιά, γι’ αυτό συνεννοείται τόσο εύκολα και αρμονικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ», υπογράμμισε, διαμηνύοντας ότι «εμείς δεν θα γίνουμε σαν αυτούς». «Για να νικήσουμε τον λαϊκισμό, δεν θα γίνουμε ο καθρέφτης του λαϊκισμού. Μιλάμε κοινοβουλευτικά με αυτούς, δεν σημαίνει ότι μιλάμε σαν αυτούς», σημείωσε.

Σε αντίστιξη, ο κ. Δένδιας μίλησε για τη Ν.Δ. «της σύνεσης, του μέτρου και της λογικής» και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι «ο πρωθυπουργός της θετικής ψήφου». Επισήμανε ακόμη ότι η πυξίδα της χώρας δεν μπορεί να είναι τα μνημόνια και ότι πρέπει να χαραχθεί «εθνική ελληνική αναπτυξιακή πορεία». «Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα κάνουμε τα ίδια. Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Αλλά θα τις σεβαστούμε ως προς τους στόχους, όχι ως προς τα μέσα, όχι ως προς τα μέτρα. Πρέπει να το καταλάβουν και οι δανειστές. Η πολιτική της διαρκώς αυξανόμενης φορολόγησης δεν οδηγεί κάπου», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή