Πρ. Παυλόπουλος: Ηρθε η σειρά των εταίρων

Πρ. Παυλόπουλος: Ηρθε η σειρά των εταίρων

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς τους εταίρους ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και ότι τώρα έχει έρθει η σειρά τους να εκπληρώσουν τις δικές τους, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου. «Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο δρόμος μας είναι ένας: ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη», επισήμανε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητεί από τους εταίρους να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, αφού η χώρα έχει κάνει αυτά που έπρεπε. «Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και στο επόμενο Eurogroup και οι εταίροι μας πρέπει να κάνουν το ίδιο. Αυτό δεν είναι παράκληση, είναι άσκηση δικαιώματος. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων. Ετσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τους κανόνες», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι κανόνας σημαίνει πρωτίστως «να σέβεσαι το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι για να επανέλθει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης πρέπει να γίνει φιλική προς τις επενδύσεις και να μειώσει τη γραφειοκρατία. Αναφερόμενος στους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης, μάλιστα, σημείωσε ότι δεν αποτελούν λόγο για ικανοποίηση και αποτελούν απόδειξη ότι χρειάζεται αλλαγή του μείγματος πολιτικής. Σημείωσε δε ότι οι Ελληνες «ενδιαφερόμαστε όχι μόνο για την κατάσταση και την πορεία της χώρας μας, αλλά και για την πορεία της Ευρωζώνης, για την οποία οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε, ώστε το αίτημα για ανάπτυξη να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στον χώρο της Ευρωζώνης, γεγονός που θα είναι καλύτερο και για το ίδιο το ευρώ».

«Εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας, ζητούμε να τις εκτελέσουν και οι άλλοι και ποτέ δεν κρίναμε τη δική μας πορεία μόνο με βάση τα δικά μας συμφέροντα. Αυτό είναι ένα καλό μήνυμα προς όλους τους εταίρους μας γενικότερα: Αλληλεγγύη, συλλογικότητα και το κοινό συμφέρον πριν από όλα», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην οικονομία, μιλώντας για επίτευξη βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, η οποία, όμως, προϋποθέτει αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, μείωση της ανεργίας και επιστροφή στην κερδοφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή