Το Ιντερνετ συγκρίνει τα σημειώματα που άφησαν Ομπάμα και Τράμπ στο «Γιάντ Βασέμ»

Το Ιντερνετ συγκρίνει τα σημειώματα που άφησαν Ομπάμα και Τράμπ στο «Γιάντ Βασέμ»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπόφευκτη για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η σύγκριση του σημειώματος που άφησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο «Γιάντ Βασέμ», το ίδρυμα και μουσείο που δημιουργήθηκε από το Κράτος του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ για τη διαιώνιση της μνήμης των έξι εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με αυτό που είχε γράψει το 2008 ο Μπάρακ Ομπάμα. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί μιλούν για «παιδική» γραφή του Τραμπ, με την ηλεκτρονική έκδοση της Telegraph να χλευάζει την τάση του Τραμπ να συγκρίνει τον εαυτό του με τον πρώην πρόεδρο, σημειώνοντας πως «όταν πρόκειται να υπογράψει βιβλία επισκεπτών, ο κ. Τραμπ πρέπει να αποδεχθεί ότι είναι καλύτερο να παραχωρήσει τη θέση του». 

«Ειναι τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσα σε όλους μου τους φίλους. Ειναι τόσο καταπληκτικά εδώ που δεν θα το ξεχάσω ποτέ», έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο σημείωμα. Είναι εμφανές ότι «ο Τραμπ σπάνια διαβάζει βιβλία και προτιμά να βλέπει τηλεόραση, σε αντίθεση με τον Ομπάμα», σχολιάζει καυστικά η Telegraph. 

Το Ιντερνετ συγκρίνει τα σημειώματα που άφησαν Ομπάμα και Τράμπ στο «Γιάντ Βασέμ»-1
Το σημείωμα του Αμερικανού προέδρου στο «Γιάντ Βασέμ». 

 

Σημείωμα Μπ. Ομπάμα για το μουσείο μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ το 2008

«Είμαι ευγνώμων  στο «Γιάντ Βασέμ» και σε όσους είναι υπεύθυνοι για αυτό το αξιοσημείωτο ίδρυμα. Σε μια εποχή μεγάλου πόνου αλλά και προσδοκίας, πολέμου και διαμάχης, είμαστε ευλογημένοι να έχουμε μια τόσο ισχυρή υπενθύμιση για το μεγάλο κακό αλλά και για την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε την τραγωδία και να δημιουργήσουμε ξανά τον κόσμο μας.

Αφήστε τα παιδιά μας να έρθουν εδώ και να γνωρίσουν αυτήν την ιστορία, ώστε να ενώσουν τις φωνές τους για να διακηρύξουν το “ποτέ ξανά”. Να θυμηθούμε εκείνους που χάθηκαν, όχι μόνο ως θύματα, αλλά και ως άτομα που ήλπιζαν, αγαπούσαν και ονειρεύονταν όπως εμείς, και πλέον έχουν γίνει σύμβολα του ανθρώπινου πνεύματος».

Το Ιντερνετ συγκρίνει τα σημειώματα που άφησαν Ομπάμα και Τράμπ στο «Γιάντ Βασέμ»-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή