Υποχώρηση Χάνιτι μετά τη σύγκρουση με Fox

Υποχώρηση Χάνιτι μετά τη σύγκρουση με Fox

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σον Χάνιτι του τηλεοπτικού καναλιού Fox News έκανε γνωστό ότι πρόκειται να σταματήσει την αναζήτηση της αλήθειας σχετικά με τη δολοφονία του υπαλλήλου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Σεθ Ριτς, αφού συνομίλησε με την οικογένεια του θανόντος, η οποία είχε απευθύνει έκκληση προς τα ΜΜΕ να σταματήσουν να ασχολούνται με το θέμα.

Η απόφασή του αυτή στην πραγματικότητα έβαλε τον Χάνιτι σε πορεία σύγκρουσης με τον τηλεοπτικό δίαυλο, που στις αρχές της εβδομάδας αφαίρεσε μία ανάρτηση από την ιστοσελίδα του σχετικά με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε τύχει της αναγκαίας δημοσιογραφικής προσοχής.

Η οικογένεια του Ριτς υποστηρίζει ότι ο Σεθ, ο οποίος έπεσε νεκρός αφού δέχθηκε μια σφαίρα το 2016, δεν είχε δώσει πληροφορίες στα WikiLeaks. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για το συμβάν και η αστυνομία της Ουάσιγκτον πιστεύει ότι ο Ριτς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας.

Ο Χάνιτι, το μεγαλύτερο αστέρι του Fox και παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής, δήλωσε ότι δεν πιστεύει τη θεωρία της ληστείας. Κάποιοι από τους οπαδούς του Τραμπ προωθούσαν τη θεωρία του συνδέσμου με τα WikiLeaks προσπαθώντας έτσι να αντιμετωπίσουν τις ιστορίες για τον ρωσικό δάκτυλο στην εκλογική αναμέτρηση σχετικά με την εκλογή προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Χάνιτι δήλωσε την Τρίτη ότι επικοινώνησε με τον αδελφό του Ριτς και ότι «από σεβασμό στην οικογένεια δεν πρόκειται να συνεχίσει τη συζήτηση επί του θέματος». Ωστόσο, οι προθέσεις του δεν είναι απολύτως σαφείς, όπως φαίνεται εξάλλου και από μια ανάρτησή του στο Τwitter, όπου αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να σταματήσω να ψάχνω για να βρω την αλήθεια».

Ο Χάνιτι είναι ο τελευταίος εναπομείνας αστέρας της prime time του καναλιού Fox. Πριν από ένα χρόνο στον ίδιο τηλεοπτικό χώρο υπήρχαν ο Μπιλ Ο’ Ράιλι, η Μέγκιν Κέλι και η Γκρέτα βαν Σούστερεν. Οι Κέλι και Βαν Σούστερεν εργάζονται σήμερα για το NBC. Ο Χάνιτι υπήρξε στενός συνεργάτης του προέδρου του Fox, Μπιλ Σάιν, και πήρε το μέρος του όταν γεννήθηκαν ερωτήματα σχετικά με το πόσα γνώριζε αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην οποία εμπλέκονταν ο Μπιλ Ο’ Ράιλι όπως και ο παλαιός πρόεδρος του Fοx, Ρότζερ Αϊλς. Ο Σάιν αποχώρησε από το κανάλι λίγο μετά αυτήν την υπόθεση.

Αν και η Fox αφαίρεσε το δημοσίευμα για τη δολοφονία του Ριτς από την ιστοσελίδα του, ουδέποτε έγινε γνωστό κατά πόσον το δημοσίευμα περιείχε κάτι αναληθές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή