Ιράν: Aνακοινώθηκε η κατασκευή του τρίτου εργοστάσιου παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων

Ιράν: Aνακοινώθηκε η κατασκευή του τρίτου εργοστάσιου παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν έχει κατασκευάσει το τρίτο του υπόγειο εργοστάσιό  παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων και θα εξακολουθήσει να αναπτύσσει το πυραυλικό πρόγραμμά του, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, μία εξέλιξη που ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις στις τεταμένες σχέσεις της χώρας με την Ουάσιγκτον και τους Άραβες γείτονες της. 

«Το τρίτο υπόγειο εργοστάσιο του Ιράν κατασκευάστηκε από τους Φρουρούς τα τελευταία χρόνια … Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε περαιτέρω τις πυραυλικές δυνατότητές μας», δήλωσε, σύμφωνα με το Fars, ο Αμιραλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής του τμήματος αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης.

Από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν, αντιδρώντας στις πρόσφατες πυραυλικές εκτοξεύσεις της Τεχεράνης, οι οποίες έχουν προκαλέσει ανησυχία για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή στο κράτος του Ισραήλ και στις χώρες του Κόλπου.

Επιπλέον, στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, ο Τραμπ εξαπέλυσε νέα βέλη κατά του Ιράν, ζητώντας του να σταματήσει να εκπαιδεύει και να στηρίζει τρομοκράτες, εννοώντας τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ στο Λίβανο, τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη και κατ' επέκταση το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, τονίζοντας επίσης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί ποτέ στην Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.     

«Είναι φυσικό ότι οι εχθροί μας, οι ΗΠΑ και το Σιωνιστικό Καθεστώς(Ισραήλ), έχουν εξοργιστεί με το πυραυλικό πρόγραμμα μας, καθώς θέλουν το Ιράν να βρίσκεται σε αδύναμη θέση», προσέθεσε ο Χατζιζαντέχ. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή