Χορευτική αφρόκρεμα στην Καλαμάτα

Χορευτική αφρόκρεμα στην Καλαμάτα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανερχόμενους νέους Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες, έργα σπουδαίων χορογράφων και ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα παρουσιάσει φέτος το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που είναι αφιερωμένο στη χορογράφο Ζουζού Νικολούδη.

Το φεστιβάλ, που κινείται στον περυσινό προϋπολογισμό (400.000 ευρώ), θα αξιοποιήσει το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας –στο οποίο προγραμματίζεται η μεταφορά της Δημοτικής Σχολής Χορού– και υπαίθριους χώρους της πόλης, όπως το γνωστό Κάστρο. Στην παρουσίαση του φετινού προγράμματος παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο οποίος ανακοίνωσε την ένταξη του φεστιβάλ σε ένα τριετές πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης από εθνικούς πόρους, κάτι που εξετάζεται να γίνει και για άλλες φεστιβαλικές διοργανώσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων λόγω του νομικού πλαισίου που διέπει τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Το δεκαήμερο του φεστιβάλ (14-23/7) θα ανοίξει με τρία έργα από το Μπαλέτο της Λωρραίνης, το «Rose-variation» της Ματίλντ Μονιέ που θα ντύσει τη σκηνή του Μεγάρου Χορού στα ροζ, την «Εγκατάσταση Opal Loop/Cloud» της Τρίσα Μπράουν και το «Sounddance» του Μερς Κάνινγκχαμ. Ο αναγνωρισμένος χορογράφος Ρασίντ Ουραμντάν θα παρουσιάσει το «Tordre» που σχολιάζει την κίνηση του σώματος ανάμεσα στην ποίηση και στη θεραπεία, ενώ η Ισραηλινή χορογράφος Νόα Βέρτχαϊμ το «Yama», για την αποτύπωση της ανθρώπινης δραστηριότητας στη φύση. Η Τζέσικα Νούπεν θα μεταφέρει τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα στο Γιοχάνεσμπουργκ με τη νοτιοαφρικανική ομάδα «Moving into Dance Mophatong». Μεταξύ άλλων, η Πωλίνα Κρεμαστά θα παρουσιάσει το «Απόγειο», που συνδυάζει παραδοσιακή μουσική και σύγχρονο χορό και ο Γιάννης Μανταφούνης το διαδραστικό «One one one» στην παραλία Καλαμάτας.

Παράλληλα, το φεστιβάλ συνεχίζει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, ενώ το σεμινάριο με θέμα τους «Επαναστατικούς Χορούς» της Ισιδώρας Ντάνκαν θα γίνει στο Κάστρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή