Ρωσία: Τέσσερις συλλήψεις μελών του ΙΚ που σχεδίαζαν επιθέσεις σε ΜΜΜ

Ρωσία: Τέσσερις συλλήψεις μελών του ΙΚ που σχεδίαζαν επιθέσεις σε ΜΜΜ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνέλαβε στη Μόσχα τέσσερα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε μέσα συγκοινωνιών, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο δημόσιων σχέσεων της υπηρεσίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει πως «στις 25 Μαΐου στην Μόσχα συνελήφθησαν τέσσερα μέλη τρομοκρατικής ομάδας, πολίτες της Ρωσίας και χωρών της Κεντρικής Ασίας, τα οποία σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε μέσα συγκοινωνιών της Μόσχας». 

Σύμφωνα με την FSB, τα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής ομάδας είναι μέλη του ΙΚ και σχεδίαζαν να πάνε στην Συρία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Στα σπίτια όπου διέμεναν οι τρομοκράτες, η FSB εντόπισε ολόκληρο εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, αυτόματα όπλα, σφαίρες, χειροβομβίδες, βιβλία και βίντεο με περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατική δράση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή