Κρακοβία by locals

4' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδοσιακά pierogi, φαγόπυρο και πολωνική βότκα, μια «ξεχασμένη» γειτονιά που αναγεννιέται από τις στάχτες της και βραδιές ρετρό μουσικής για ταξιδιώτες που θέλουν να είναι μέσα σε όλα.

Przystanek Pierogarnia

Rynek Debnicki 3

Δευτέρα-Σάββατο 11.00-19.00

Pierogi: από 1,70 ευρώ

Κάντε μια στάση εδώ για να δοκιμάσετε τα καλύτερα pierogi στην πόλη – πιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου, με φύλλο και διάφορα είδη γέμισης, ιδιαίτερα δημοφιλή στην Πολωνία. Σας προειδοποιώ ότι εδώ το φαγητό σερβίρεται σε πλαστικά πιάτα και τρώγεται με μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης, είναι όμως όλα υπέροχα. Παρότι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι τα pierogi, μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης γευστικότατες σούπες και άλλα παραδοσιακά πιάτα. Το φαγητό είναι τόσο καλό, που κάθε εκατοστό των τοίχων του εστιατορίου είναι καλυμμένο με αυτοκόλλητα χαρτάκια όπου οι πελάτες έχουν γράψει τα ενθουσιώδη σχόλιά τους.

– ZUZANNA DZIURDA


Huta Piwa

Osiedle Szkolne 35

Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-20.30

Σάββατο 10.00-20.30

Μπίρα 0,5 lt: 1,70 ευρώ

Το Huta Piwa είναι το αγαπημένο μπαρ όλων όσοι αγαπούν την μπίρα. Θα βρείτε περισσότερες από 350 ετικέτες, πολλές από τις οποίες παράγονται εδώ γύρω. Η ονομασία του είναι εμπνευσμένη από την περιοχή Nowa Huta, μία από τις «ξεχασμένες» γειτονιές της Κρακοβίας που τα τελευταία χρόνια ξαναγεννιέται και κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των ντόπιων. Είναι μια όμορφη περιοχή με πολύ πράσινο. Αξίζει λοιπόν να έρθετε μια βόλτα και με την ευκαιρία να απολαύσετε μια μπίρα.

– ZUZANNA DZIURDA


Ojczysta Czysta

Rynek Glowny 40

Κυριακή-Πέμπτη 10.00-01.00

Παρασκευή-Σάββατο 10.00-03.00

Βότκα 0,5 lt: 9,50 ευρώ

Είναι το ιδανικό μέρος για προθέρμανση πριν κατευθυνθείτε προς το πάρτι ή το μπαρ όπου θα περάσετε τη βραδιά σας. Έχει πολωνικές βότκες και σνακ σε καλές τιμές. Ανήκει σε μια αλυσίδα μπαρ που πρωτοάνοιξαν στη Βαρσοβία και σερβίρουν μόνο πολωνικά ποτά, κυρίως βότκα (Krakus ή Vratislavia), αλλά και κάποιες μπίρες (Perla, Zywiec, Tyskie).

– ZUZANNA DZIURDA


Klub Kabaret

Krakowska 5

Καθημερινά 17.00-02.00

Μπίρα 0,5 lt: 1,70 ευρώ

Οι ιδιοκτήτες ήθελαν να θυμίζει παλιό γαλλικό καμπαρέ και το κατάφεραν. Η είσοδος, στο εσωτερικό μιας αυλής, είναι κάπως απομονωμένη, αλλά μόλις το ανακαλύψετε, δεν θα το ξεχάσετε ποτέ. Φροντίστε να πιάσετε θέση στον ημιώροφο, για να μη χάσετε την παραμικρή λεπτομέρεια από το σόου. Στο Klub Kabaret διοργανώνονται από βραδιές τανγκό μέχρι ρετρό πολωνέζικης μουσικής από τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, αλλά και εμφανίσεις drug queens! Εκτός από το να παρακολουθήσετε το θέαμα, μπορείτε φυσικά να χορέψετε.

– ZUZANNA DZIURDA


Sababa

Szeroka 2

Tηλ. +48 57-7888198

Τετάρτη 18.00-00.00, Πέμπτη 18.00-01.00

Παρασκευή-Σάββατο 18.00-03.00

Κυριακή 18.00-00.00

Κοκτέιλ: 6 ευρώ

Νέα άφιξη στη speakeasy σκηνή της πόλης με υπέροχα κοκτέιλ. Η διακόσμηση είναι πολύ ιδιαίτερη και ατμοσφαιρική, με στοιχεία σύγχρονου ντιζάιν συνδυασμένα με κλασικές λεπτομέρειες. Η λίστα των ποτών είναι μικρή αλλά ενδιαφέρουσα, καθώς τα ποτά είναι εμπνευσμένα από την ιστορία της «εβραϊκής γειτονιάς» όπου βρίσκεται το μπαρ, αλλά και από τη Μέση Ανατολή. Τα Σαββατοκύριακα μουσική παίζουν DJs και το πάρτι κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

– GREG RYZIO


Zielone Tarasy

Aleje Slowackiego 64

Tηλ. +48 12-6311300

Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-21.00

Τορτίγια: 3,80 ευρώ

Αν πιστεύετε ότι τα εστιατόρια με ταράτσα και υπέροχη θέα είναι πανάκριβα, επισκεφτείτε το Zielone Tarasy. Θα διαπιστώσετε ότι το φαγητό και τα ποτά θα σας στοιχίσουν όσο οπουδήποτε στην πόλη, ενώ τα πιάτα είναι χορταστικά, με φανταστικές γεύσεις, φτιαγμένα όλα με φρέσκα υλικά, χωρίς συντηρητικά. Αγαπημένη μου επιλογή είναι η τορτίγια με κοτόπουλο και μανιτάρια, ενώ στο μενού θα βρείτε και προτάσεις χωρίς γλουτένη. Είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο, αλλά τους ζεστούς μήνες μπορείτε να απολαμβάνετε με τις ώρες τη θέα στην Παλιά Πόλη και στα βουνά Tatra.

– GREG RYZIO


U Szwagra

Plac Kossaka Juliusza 21

Tηλ. +48 50-7585121

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Servets: 2,80 ευρώ

Η καλύτερη επιλογή για «φαγητό του δρόμου» ύστερα από γερό ξενύχτι. Ξεκίνησε από μια περιοχή της Κρακοβίας και έχει επεκταθεί σε όλη την πόλη – όπου βλέπει κανείς ουρά τα ξημερώματα σίγουρα υπάρχει ένα U Szwagra. Το μενού περιλαμβάνει από zapiekanki (μπαγκέτες με γέμιση πίτσα) μέχρι κεμπάπ, αλλά και servets, δηλαδή κεμπάπ πάνω σε τηγανητές πατάτες με σάλτσα της αρεσκείας σας!

– GREG RYZIO


Morela

Stolarska 13

Tηλ. +48 12-4210833

Κυριακή-Πέμπτη 12.00-23.00

Παρασκευή-Σάββατο 12.00-00.00

Φαγόπυρο με μπέικον: 5,60 ευρώ

Είναι από τα ελάχιστα πια μέρη στην πόλη που σερβίρει φαγόπυρο ως κυρίως πιάτο. Αξίζει να το δοκιμάσετε· επιλέξτε το με μπέικον και δαμάσκηνα, ψητό κοτόπουλο ή πιπεριές και ελιές. Στο μενού θα βρείτε επίσης λουκάνικα ψημένα στον φούρνο και σερβιρισμένα σε ξύλινο πλατό με σαλάτα και πίκλες. Αν δεν θέλετε φαγητό, μπορείτε να πάρετε καφέ και γλυκό και να χαλαρώσετε διαβάζοντας το βιβλίο σας στον εσωτερικό κήπο.

– EWELINA TΙUCZEK


Antycafe

Slawkowska 12

Tηλ. +48 50-6481888

Καθημερινά 12.00-03.00

Μπίρα: 2 ευρώ

Το ανακάλυψα πριν από χρόνια και έρχομαι αρκετά συχνά. Έχει δύο μπαρ, ένα για καπνιστές και ένα smoke-free, ενώ το καλοκαίρι βγάζει δύο-τρία τραπέζια έξω στον δρόμο. Σερβίρει καλό καφέ, αλλά στην ουσία είναι το μέρος όπου θα έρθεις για να απολαύσεις την μπίρα σου – έχει να επιδείξει μια εξαιρετική συλλογή από καλές ετικέτες. Στους τοίχους υπάρχουν ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, ενώ από τα ηχεία ακούγεται alternative μουσική· κάποιες φορές φιλοξενούν και συγκροτήματα για live εμφανίσεις.

– EWELINA TΙUCZEK


Karma Coffee Roasters

Ulica Wawrzynca 9

Παρασκευή-Κυριακή 10.00-17.00

Καφές: 2 ευρώ

Οι baristas εδώ θυμίζουν αλχημιστές, καθώς παρασκευάζουν τον καφέ με πολλούς διαφορετικούς, εντυπωσιακά ιδιαίτερους τρόπους. Οι ποικιλίες στα ράφια αναδίδουν ένα μεθυστικό άρωμα. Ο χώρος είναι κομψός, καλόγουστος και η ατμόσφαιρα χαλαρή. To τελευταίο Σάββατο του μήνα σερβίρει πρωινό με πιάτα από ντόπια υλικά και «πειραγμένες» παραδοσιακές συνταγές. Μην το σκέφτεστε άλλο – είναι το Κάρμα σας και σας περιμένει!

– MAΙGORZATA STYPKA

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή