Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές σε ρόλο… παιδαγωγού

Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές σε ρόλο… παιδαγωγού

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να μυηθεί σε ολυμπιακά αθλήματα και να γνωρίσει αθλητές που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα θα έχει η νέα γενιά της Ανατολικής Μάνης. Με πρωτοβουλία της ομάδας μπιτς σόκερ «Μάνη» και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών από τις 26 έως τις 28 Μαΐου θα βρεθούν στην περιοχή κορυφαίοι αθλητές προκειμένου να δείξουν στα παιδιά ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον αρκεί να υπάρχουν στόχοι και οράματα.

«Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών αγκαλιάζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες. Σε αυτή την περίπτωση εγώ είχα ακόμη έναν λόγο να βοηθήσω, καθώς η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από τη Μάνη», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη.   

Την Μάνη, τόπο καταγωγής ενός από τους πρώτους σύγχρονους Ελληνες Ολυμπιονίκες, εκτός από την πρόεδρο του ΣΕΟ, θα επισκεφθούν η γραμματέας του ΣΕΟ, και, επίσης, Μανιάτισσα, Βούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης της πάλης), ο ζωντανός θρύλος της ελληνορωμαϊκής Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο χαμογελαστός παλαιστής, Ολυμπιονίκης της ελευθέρας Γιώργος Χατζηιωαννίδης, η χάλκινη Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας (Λονδίνο) και παγκόσμια πρωταθλήτρια Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο πρωταθλητής κόσμου στην ιστιοπλοΐα (470) Ανδρέας Κοσματόπουλος, ο οποίος έχει πέντε ολυμπιακές συμμετοχές και η Ελληνίδα αθλήτρια με τα περισσότερα μετάλλια, η Μαρία Χριστοφορίδου. Η αρσιβαρίστρια έχει κατακτήσει 49 μετάλλια σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πρωταθλήματα Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Στην Αττική έχουμε πάει σε πολλά σχολεία, αλλά πρώτη φορά θα φτάσουμε στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος για να μιλήσουμε στα παιδιά της περιοχής για κλασικό αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μάνη Beach Soccer και τον καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Γιώργο Ροζάκη για την πρωτοβουλία», δήλωσε στην «Κ» ο Πέτρος Γαλακτόπουλος. 

Ενθουσιασμένη από τη προοπτική να βρεθεί ανάμεσα στη νέα γενιά της ιδιαίτερης της πατρίδας είναι η Βούλα Ζυγούρη: «Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στα παιδιά την ομορφιά του ολυμπιακού αθλητισμού. Είμαι σίγουρη ότι εάν στην περιοχή υπήρχαν οι κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις πολλοί Μανιάτες θα πρωταγωνιστούσαν σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις», μας είπε η γ.γ. του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. 

Στις 26 Μαΐου οι πρωταθλητές μας θα βρεθούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Αρεόπολης και στις 27 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις αθλημάτων (πάλη, άρση βαρών κλπ) στο Γύθειο, ενώ ο Ανδρέας Κοσματόπουλος θα δείξει στους Μανιάτες μυστικά ιστιοπλοΐας διότι το άθλημα των ιστίων είναι ένα από τα λίγα που καλλιεργούνται στην περιοχή. «Στόχος μου είναι να βρίσκομαι δίπλα στους αθλητές της χώρας μας. Θέλω να δω και τις ανάγκες του τοπικού σωματείου ώστε εάν μπορούμε να βοηθήσουμε στην ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του», τόνισε ο κ. Κοσματόπουλος. Το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα «Αθλητισμός, Ολυμπισμός και Κοινωνία», ενώ θα λειτουργήσει και η έκθεση του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου «Από το Ρίο με αγάπη». Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.  

 

Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές σε ρόλο… παιδαγωγού-1

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή